torstai 18. huhtikuuta 2013

Nokia-päivitys: Q1/2013

Perinteisen Nokia päivityksen aika.

Keskeiset luvut:

Earnings Per Share (EPS) oli 0,02 euroa negatiivinen osaketta kohti. Odotuksissa oli hieman isompi tappio.

Nettokassa kasvoi 4,48 miljardiin euroon. Keskimäärin kassan odotettiin putoavan 3,74 miljardiin, joten konkurssiuhka muuttui edelleen pienemmäksi. Ehkä puheet konkurssista tulevat nyt pienenemään. Itse asiassa kokonaisuudessaan Nokia saavutti operatiivisen kannattavuuden tälläkin kvartaalilla, joten siinä mielessä akuuttia kassakriisiä ei ole näkyvissä.

Lumia-myynti on näkyvästi uutisoitu ja seurattu asia. Q1:llä myytiin 5,6 miljoonaa Lumia-puhelinta, joka nousi edellisen kvartaalin reilusta neljästä miljoonasta laitteesta odotuksien mukaisesti. Moni on toivonut tosin paljon runsaampaa kasvua.

NSN oli jälleen Nokian tuloskone, kun taas Devices & Services -yksikön liikevaihto laski roimasti ja puhelinmyynti laski joka puolella maailmaa (kts. rumat lukemat täältä).

Ensireaktio osakemarkkinoilla oli negatiivinen ja tätä kirjoitettaessa kurssi on n. 9 % laskussa, jonka odotan loivenevan iltaa kohti. Edellisinä päivinä kurssi on ollut nousussa, joten kun tulos oli lähellä odotuksia, niin tavallaan tässä pudotellaan odotuksien tuoma lisä pois. Itse jatkan Nokian pienomistajana vastakin. Voi olla että tänään ei kuitenkaan "Nokia-kahveja" tarvitse erikseen keitellä :)

2 kommenttia:

  1. "Voi olla että tänään ei kuitenkaan "Nokia-kahveja" tarvitse erikseen keitellä :)"

    Niinpä...

    http://www.youtube.com/watch?v=3qK-JeHU8rY

    VastaaPoista