perjantai 7. kesäkuuta 2013

Markkinat laskussa, lisäostot aloitettu

Jaksoin odotella tähän päivään asti, ennen kuin aloitin lisäostot. Ostin tänään lisäerän Metsoa, jonka kurssi on laskenut viime viikkoina voimakkaasti. Lisäksi haluan kunnon position tulevaisuudessa sekä Metsosta, että Valmetista (kts. yhtiön tiedote kahtiajakautumisesta). Tämä ostos kasvattaa positioni Metsossa jo suunnilleen neljään prosenttiin koko salkun arvosta.

Lisäksi toissapäivänä salkkuun ilmestyi pieni erä kolmea eri ETF:ää (DBX1, DXET, DXSU), kiitos Nordnetin automatisoidun ja edullisen ETF-kuukausisäästämisen. Ajoitus tälle oli varsin hyvä, sillä jokainen näiden ETF:ien seuraama markkina ehtinyt kyykätä hieman aikaisemmin.

Ostonpaikkoja näyttäisi olevan erityisesti kehittyvillä markkinoilla, joiden osakekurssit sekä valtionlainat ovat halventuneet viime aikoina reilusti. Toissapäivänä lisäsinkin molempia kuukausisäästämisen osana, mutta lisäostot näissä saattavat tulla muutenkin ajankohtaiseksi.

Lisäksi euron mahdollisesti vahvistuessa saatan lisätä dollarimääräisiä sijoituksia (esim. Goldman Sachs on mielessä).

5 kommenttia:

 1. Kannattaa olla kärsivällinen niiden lisäostojen kanssa, jos kassa ei ole kovin suuri. Vaikea uskoa ettei velkaelvytyksen loppuminen vaikuttaisi lähitulevaisuudessa markkinoihin. Toisaalta mikäli tulee selkeä signaali elvytyksen jatkamisesta niin silloin puhutaankin ihan eri tilanteesta. Omat ostotasot ovat sen verran kaukana ettei vielä ole sormet olleet lähelläkään ostonappia, kun ylimääräistä rahaa ei kuitenkaan niin paljoa ole.

  VastaaPoista
 2. Yleensä aloitan ostot liian ajoissa... Näin varmaan tässäkin tapauksessa Metson osalta.

  Lasku on kuitenkin niin vahvaa, että saatan tehdä lisäostoja taas ihan piakkoin. Tuskin tässä hinnat kuitenkaan puolittuvat. Seurataan tilannetta.

  VastaaPoista
 3. Terve!

  Olen Niklas Holmström ja toimin TradeTrackerillä account managerina. Ajattelin kysyä jos haluaisit liittyä TradeTrackerin julkaisijaksi?

  Meillä on tällä hetkellä reilusti yli 300 kampanjaa käynnissä ja lisää on tietysti tulossa koko ajan.

  Tällä hetkellä olisi myös tarjolla pari erittäin hyviä komissioita maksavaa ja sijoituksiin liittyvää kampanjaa: Nordnet ja Opteck.

  Voit liittyä julkaisijaksi täältä:

  http://www.tradetracker.com/fi/fi/publisher/register

  Jos heräsi kysymyksiä, minuun voi aina olla yhteydessä: nholmstrom@tradetracker.com

  Ystävällisin terveisin,

  Niklas Holmström
  TradeTracker Finland, Account Manager

  VastaaPoista
 4. Oma ongelmani on se, että ostan liian myöhään ja myyn liian aikaisin, mutta näin kun hommat menee niin selviää aika lailla kohtuullisilla turskilla..

  VastaaPoista
 5. Jokaisella omat ongelmansa :) Itse pyrin olemaan käytännössä aina netto-ostaja, mutta painottamaan ostoja erityisesti siihen kun markkinat ovat kyykänneet. Nyt ne ovat kyykänneet, joten oman logiikkani mukaan lisään ostoja... Tässä ongelmana on, että kassa voi loppua kesken, ja parhaat ostopaikat jäävät hyödyntämättä. Katsotaan miten käy. Tein tänään taas lisäoston kun kehittyvät markkinat ovat vuoden pohjissaan.

  VastaaPoista