tiistai 1. lokakuuta 2013

2013 / Q3 tilinpäätös

Vuoden 2013 kvartaali on nyt kasassa, ja perinteisesti pieni raportti on paikallaan. Tässä keskeiset luvut heti kärkeen:

Uusi sijoitettu pääoma 2013 Q3 aikana: 7505 euroa

Pääoman kasvu yhteensä (ml. osingot): 17131 euroa (17,9%)

Tuotto: 9626 euroa (9,3%)

Uudet sijoitukset laskivat hieman edellisestä kvartaalista, mutta olivat silti suhteellisen isoja verrattuna yleiseen tahtiini. Tämä johtuu ehkä siitä, että olen nykyään automatisoinut osan ETF-sijoituksistani. Ne menevät tavallaan "huomaamatta" tililtä, jolloin omat sijoituspäätökset tulevat vielä siihen päälle.

Pääoman kasvu sekä tuotto olivat Q3:lla erittäin hyvällä tasolla. Salkussani on paljon kotimaisia osakkeita, ja kerrankin ne olivat tuottokärjessä. Pääoma kasvoi yli 17000 euroa, joka on kyllä kvartaalitasolla merkittävä nousu. Pääoman kasvusta suurin osa oli puhdasta arvonnousua, ja pienempi osa uusia sijoituksia.

Alla olevasta kuvaajasta näkyy salkun sijoitetun pääoman ja markkina-arvon kehitys. Salkun pääoma on tällä hetkellä 112692 euroa, eli 110k meni myös hiljattain rikki.


Allokaatio

Salkun allokaatiossa ovat osakepoiminnat yhä isossa roolissa - osin viime aikojen mainiosta kehityksestä johtuen, mutta olen saanut myös ETF:ien roolia kasvatettua. Cleantech-sektori on suurinpiirtein tavoiteallokaation 10% mukainen. Lisäksi indeksituotteilla tehdyt sijoitukset kehittyviin että kehittyneille markkinat lähestyvät tavoiteltua 20 % osuutta salkusta.
Loppuvuonna saadaankin sitten jännittää mm. USAn hallituksen toimintaa (tällä hetkellä liittovaltion hallinto siis osittain kiinni), sekä muuta maailmantaloutta. Olen alkanut kerätä hieman ylimääräistä sukan varteen, sillä en usko nousun jatkuvan yhtä mukavasti ylöspäin kuin viime aikoina.

7 kommenttia:

 1. En muuten jostain syystä saa päivitettyä blogin oikealla sivulla olevaa "salkunseuranta" -tekstikenttää. Tallenna-painike ei reagoi ollenkaan, ja tämä tapahtuu useilla selaimilla. Korjausvinkkejä otetaan vastaan :)

  VastaaPoista
 2. Kannattanee kokeilla luoda koko loota uudestaan, usein se auttaa. Käytätkö Googlen Spreadsheetsiä tuohon, vai jotain muuta välinettä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on ihan "tekstiboxi", joka on bloggerin perusominaisuus. Uuden luominenkaan ei auta, eli siinäkään ei tallennus toimi. Ehkäpä kyseessä väliaikainen häiriö...

   Poista
  2. Sain toimimaan kun käytin HTML-boxia, text-box ei jostain syystä pelittänyt.

   Poista
  3. Suosittelen statistiikkojen tekoon tutustumaan tuohon Spreadsheet vaihtoehtoon. On kohtuu helppo tehdä, ja päivittyy automaattisesti, esim. päivittäin. Saa myös historiat ja muut näkyviin. Havian blogista löytyy ohjeet, ja malli tuotoksesta löytyy http://poroaitaus.blogspot.fi/p/salkkuindeksi.html

   Saa myös halutessaan tekstimuotoista dataa ja oikeastaan mielikuvitus vain on rajana.

   Poista
  4. Poro: Olen miettinyt tuota spreadsheetiä, mutta toistaiseksi en ole halunnut seurata sijoituksiani tuolla tarkkuudella. Itseasiassa kvartaalitason manuaalinen päivitys on palvellut minua hyvin, sillä tavoitteenani on erittäin pitkä buy-and-hold näkökulma... Seuraan kyllä markkinoita muuten, eli isot liikkeet eivät jää huomaamatta. Laitetaan kuitenkin asia harkintaan!

   Poista
 3. Eteenpäin menet koko ajan mikä on plussaa. Pidemmällä aikavälillä ei tule silloin ongelmia, vaikka pörssikurssit väliaikaisesti laskisivatkin.

  VastaaPoista