perjantai 31. tammikuuta 2014

Korjausliike vai isompi lasku?

Laitoin ostot jäihin viime vuoden lokakuun lopussa, kun alkoi tuntua siltä, että markkinoiden nousu on ollut merkittävän 1) pitkäkestoista ja 2) voimakasta. Mikään nousu ei jatku ikuisesti, vaan välillä tapahtuu myös laskuja. Tästä syystä olen muutaman kuukauden ajan keräillyt käteistä valmistautuessani kurssilaskun tarjoamiin ostomahdollisuuksiin.

Onko nyt alkanut hermoilu sitten se odotettu lasku? Vaikea sanoa, mutta viime viikkojen hermoilu tuli jotenkin kiusallisen aikaisin - olisin mielelläni keräillyt rahaa hieman pidemmän aikaa... Nyt kärsivällisyys punnitaan! Tutkalla on montakin osaketta ja indeksiä, mitä en ole päässyt ostamaan arvostustasojen ollessa mielestäni turhan korkealla.

Toisaalta kehittyvillä markkinoilla nousu ei ole ollut yhtä merkittävää. Tästä syystä teen kuukausisijoituksia sekä kehittyville osake- että korkomarkkinoille. Muiden sijoitusten suhteen pitää olla sitten tutkalla tilanteen mukaan.

4 kommenttia:

 1. Oma arvaukseni on eka lyhyt spurtti ylös ja sitten sen jälkeen suurempi lasku. Olen aina näissä asioissa väärässä, joten todennäköisesti kurssit käyttäytyvät aivan eri tavoin. Itselläni suurimmassa osassa Helsingin pörssin osakkeita on hinnat aivan liian suuret, joten odotellahan tässä joutuu vielä pitkään..

  Menee miten menee niin pää on pidettävä kylmänä. Pidän sitä sijoittajan vaikeimpana tehtävänä vuosien varrella.

  VastaaPoista
 2. Aina on hyvä päivä ostaa lisää Coca-cola Companya! ;D

  VastaaPoista
 3. Taisit olla oikeessa, kun lopetit ostot loppusyksystä ?

  http://www.kauppalehti.fi/etusivu/hatavilkut+paalla+usan+ja+euroopan+porsseissa/201402619001

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä näyttää hyvältä päätökseltä. Mutta katsotaan mitä tapahtuu...

   Tänään tuli salkun keskikokoisille sijoituksille pari reipasta nousua kun Fortum, Kesko, Neste Oil & Cargotec yllättivät markkinat tavalla tai toisella.

   Poista