keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Osto-ohjelma käyntiin: VNQI

Osto-ohjelmat ovat siitä mukavia, että ne antavat ryhtiä sijoittamiselle. Laskeviin kursseihin ostaminen on hyvä tehdä osto-ohjelman kautta muutamastakin syystä. Ensinnäkin, silloin tulee varmasti ostettua kurssien laskiessa. Toisaalta liian hätäisiltä ostoilta voi välttyä, jos osto-ohjelma on sopivasti rakennettu. Tärkeintä on kuitenkin se, että käteiskassa riittää osto-ohjelman ajan, eikä mieli muutu matkan varrella.

Tänään aloitin osto-ohjelman VNQI-ETF:ssä aiemman suunnitelmani mukaisesti. VNQI on Vanguardin tarjoama edullinen indeksituote (expense ratio 0,24% pa.) globaaleille kiinteistö/REIT-markkinoille. VNQI kattaa kaikki keskeiset kehittyneet ja kehittyvät markkinat, paitsi USA:n, johon Vanguardilta löytyy erikseen VNQ.

VNQI:n kurssi laski tänään 50 dollariin, ja tein 1000 dollarin oston lähes tasan tuolla hinnalla. Seuraavat tuhannen dollarin kokoiset ostot toteutan sitten viiden dollarin askelilla, eli hintoihin 45, 40, 35 jne. Katsotaan kuinka alas päästään.

Tästä ostosta on mukavaa aloittaa sijoitusvuosi 2016. Uskon ja toivon että vuodesta tulee mielenkiintoinen!

5 kommenttia:

 1. Toivotaan turbulenssia ja ostotilaisuuksia. Oletko harkinnut ostavasi vahvaa kasvupotentiaalia omaavaa Comptelia kotipörssistämme? Poimin joulukuussa pienen erän, isompia sijoittajatahoja peesaillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole Comptel harkinnassa, kun en tunne yhtiötä tarpeeksi hyvin...

   Poista
 2. Itsekin päädyin tekemään n. 1000 euron VNQI-oston kurssiin $50.01. Kaikista alimmille eilisille pohjille ei osunut ja voi olla että tämänpäiväisten Kiinauutisten myötä kurssi tulee valumaan vielä reilusti. Olen kuitenkin hankintahintaan tyytyväinen, tarkoituksena kun on istua tämän päällä tästä ikuisuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pidempää käyrää kun katsoo, niin eihän se VNQI kovin kallis ole viidenkympin tasolta... Itsellä seuraava ostos 45 dollarin tasolta. Se saattaa tulla vastaan hyvinkin nopeasti jos jonkinlainen markkinapaniikki saadaan aikaiseksi tähän alkuvuoteen.

   Poista
 3. useimmitenväärässä8. tammikuuta 2016 klo 5.07

  Minulla oli eilen osto VNQI:ssa 48.80 kohdalla, vaan ei napannuy kun 12 senttiä jäätiin ylemmäksi. Saas nähdä jatkuuko lasku tänään vai joko rauhoittuu hetkeksi, Nikkei ainakin sulki lounaalle pikkuplussalla.

  VastaaPoista