lauantai 1. heinäkuuta 2017

Yritysosto ja 45 % pikavoitto: Amazon.com ostaa Whole Foodsin

Ostin viime marraskuussa melko pienellä summalla Whole Foods Marketia (kts. merkintä). Kyseessä oli 566 dollarin pikkuosto Nordnetin silloisesta ilmaiskampanjasta (ei välityspalkkiota), joten perustelunikin olivat varsin lyhyet:

"Kyseessä on suuri ja menestynyt terveys- ja luomuruokaketju Yhdysvalloissa. Nähdäkseni 
hyvinvointi ja terveys ovat megatrendejä, joihin voi hyvillä mielin sijoittaa pitkällä aikavälillä."

Aikomuksenani oli tehdä tästä (kuten muistakin osakkeistani) pitkäaikainen sijoitus, jota sitten voisi ostella dipeissä lisää. Toisin kävi.

Pari viikkoa sitten Amazon.com teki Whole Foodsista ostotarjouksen jättimäisellä 13 Miljardin summalla (kts. esim NY Timesin juttu aiheesta). Tämä on erittäin mielenkiintoinen yrityskauppa, ja olisin mieluusti mukana omistajana Whole Foodsissa edelleen. Omalta kohtaltani käytännön lopputulos on että Whole Foods tulee realisoitumaan salkustani pois, ja Amazon.comia en tämän päivän hinnoilla ole ostamassa.

Minulle tulee realisoitumaan tästä 229 euroa, joka on n. 45 % voitto. Tämä on hyvä tuotto reilun puolen vuoden sijoitukselle, mutta absoluuttisesti melko mitäänsanomaton. Viimeeksi Spondan kanssa tulikin sitten vähän isommat tuotot ostotarjouksen myötä.

Runsaat listautumiset ja nämä omaankin salkkuun osuneet ostotarjoukset kertovat että taloudessa menee lujaa. Usein tätä on pidetty markkinahuippujen enteenä. Hyvin vaikeaa sanoa kuinka pitkään markkinahurmos jatkuu - osa on sitä mieltä että vielä jopa vuosia, toiset taas povaavat huippujen olevan ihan nurkan takana. Tätä on mielenkiintoista seurata sivusta, kerätä samalla käteiskassaa, ja realisoida muutamia "pakkovoittoja" matkan varrella :)

2 kommenttia: