tiistai 15. elokuuta 2017

Lisäosto: YIT

Ostin tänään 110 kpl YIT:n osakkeita kurssiin 6,98 e/kpl. Nämä tulevat aiempien 150 osakkeen lisäksi, joita ostin suurinpiirtein samaan kurssiin viime vuoden syyskuulla (kts. alkuperäinen sijoituscase tästä).

YIT:n lisäostoon houkutteli varsin mielenkiintoinen markkinakehitys. 13.7. YIT antoi positiivisen tulosvaroituksen ja nosti tulosennustettaan tälle vuodelle. Kurssi pomppasi tällöin n. 7,5 euroon. Nyt kurssi on tullut takaisin 7 euron tietämille.

Suomalaisella rakennussektorille menee tällä hetkellä lujaa, ja uskon että tämä tuuli tarttuu myös YIT:n purjeisiin. YIT osti myös hiljattain Lemminkäisen, joten kyseessä on todellinen rakennusalan jättipeluri. Tulevina vuosikymmeninä tästä kombosta lienee mukavasti osinkoja luvassa.

5 kommenttia:

 1. Itse tankkasin myös alle seiskan hintaan eilen. Tänään reilu 6 % näyttää nousseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppalehti otsikoi nyt että "YIT kirii sijoitussuosituksen myötä". Ensin luulin että tämä tarkoitti tätä blogia, mutta se olikin joku analyysitalo Kepler Cheuvreux.

   No ei vaiskaan :) :) Mutta anyway, hyvä ajoitus meillä!

   Poista
 2. Hei,

  ihan aloittelijana omistan vasta muutamaa rahastoa mutta kysyisin että voiko nordbetista ostaa kaikkia suomalaisia osakkeita ja etf:iä? Vai onko jossain tapauksessa parempi omistaa arvo-osuustili vaikka Op:ssa? Tuo kun maksaa opiskelijapudjetilla harmilliset pari euroa kuussa ilmaisen Nordnetin sijaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Nordnetista voi ostaa ihan samoja osakkeita kuin OP:nkin kautta. Suomalaisia (suomeen listattuja) ETF:iähän ei ole kovin montaa muutenkaan olemassa, joten tässä tapauksessa joudut katsomaan ulkomaista tarjontaa joka tapauksessa.

   Poista
 3. Tarjoa nopeaa taloudellista apua vuoden lopussa.

  Tänä vuonna asuntolainakoromme on vähentynyt. Lasimme kiinnostuksemme 1,8%: iin 10 vuodeksi. Aiemmin se oli 3,7%. Aloitimme heinäkuussa 2018 2 lainalla yhteensä 900 000 €.

  Sähköposti: francisca_p@aol.com
  Lukumäärä: +34 602 491 491

  Ota nopeasti yhteyttä hyödyntääksesi tätä valtavaa taloudellista edistämistä.

  VastaaPoista