tiistai 15. elokuuta 2017

Lisäosto: YIT

Ostin tänään 110 kpl YIT:n osakkeita kurssiin 6,98 e/kpl. Nämä tulevat aiempien 150 osakkeen lisäksi, joita ostin suurinpiirtein samaan kurssiin viime vuoden syyskuulla (kts. alkuperäinen sijoituscase tästä).

YIT:n lisäostoon houkutteli varsin mielenkiintoinen markkinakehitys. 13.7. YIT antoi positiivisen tulosvaroituksen ja nosti tulosennustettaan tälle vuodelle. Kurssi pomppasi tällöin n. 7,5 euroon. Nyt kurssi on tullut takaisin 7 euron tietämille.

Suomalaisella rakennussektorille menee tällä hetkellä lujaa, ja uskon että tämä tuuli tarttuu myös YIT:n purjeisiin. YIT osti myös hiljattain Lemminkäisen, joten kyseessä on todellinen rakennusalan jättipeluri. Tulevina vuosikymmeninä tästä kombosta lienee mukavasti osinkoja luvassa.

4 kommenttia:

 1. Itse tankkasin myös alle seiskan hintaan eilen. Tänään reilu 6 % näyttää nousseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauppalehti otsikoi nyt että "YIT kirii sijoitussuosituksen myötä". Ensin luulin että tämä tarkoitti tätä blogia, mutta se olikin joku analyysitalo Kepler Cheuvreux.

   No ei vaiskaan :) :) Mutta anyway, hyvä ajoitus meillä!

   Poista
 2. Hei,

  ihan aloittelijana omistan vasta muutamaa rahastoa mutta kysyisin että voiko nordbetista ostaa kaikkia suomalaisia osakkeita ja etf:iä? Vai onko jossain tapauksessa parempi omistaa arvo-osuustili vaikka Op:ssa? Tuo kun maksaa opiskelijapudjetilla harmilliset pari euroa kuussa ilmaisen Nordnetin sijaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Nordnetista voi ostaa ihan samoja osakkeita kuin OP:nkin kautta. Suomalaisia (suomeen listattuja) ETF:iähän ei ole kovin montaa muutenkaan olemassa, joten tässä tapauksessa joudut katsomaan ulkomaista tarjontaa joka tapauksessa.

   Poista