keskiviikko 30. elokuuta 2017

Osto: Omega Healthcare Investors

Heinäkuun alussa kirjoittelin yrityskaupan takia realisoituneesta "pikavoitosta", kun Amazon.com teki ostotarjouksen Whole Foodsista. Tämä kauppa on nyt toteutunut ja Nordnetin sijoitustilille oli tipahtanut 840 dollaria entisten kertyneiden osinkojen lisäksi. Vaikka markkinatilanne ei juuri nyt ole otollinen lisäostoille näin keskimäärin, niin tunsin kiusausta tehdä oston johonkin seuraamiini dollarissa noteerattuihin yhtiöihin.

Ostin tänään 45 kpl Omega Healthcare Investorsia (OHI) kurssiin 31,44 (yhteensä reilut 1400 dollaria). Muut sijoitusbloggarit ovat huomanneet tämän sijoituscasen jo aiemmin, ja mm. Herkuilleperso Piensijoittaja on kirjoittanut aiheesta useasti (kts. esim. tämä, tämä ja tämä). OHI on mielestäni erittäin mielenkiintoinen ostocase monellakin tavalla.

Ensinnäkin, se on ns. healthcare REIT, eli REIT-muotoinen asuntosijoitusrahasto, joka keskittyy hoiva-alan kiinteistöihin. Vähän niinkuin kotimainen Suomen Hoivatilat Oy, mutta huomattavasti laajemmassa mittakaavassa. OHI operoi laajasti eri puolilla jenkkilää ja pienimuotoisesti myös Isossa Britanniassa.

Toisekseen, OHI:n kurssikehitys on laahannut suunnilleen samalla tasolla viimeiset kolme vuotta, siinä missä muu REIT-markkina ja yleinen kurssikehitys on ollut noususuuntaista. Tämä johtuu mm. terveyshuoltosektorin poliittisista riskeistä, joita Trumpin hallinto ja mahdollinen Obamacaren kumoaminen voi tuoda tullessaan. OHI:n tulot kun tulevat suurelta osin julkiselta sektorilta. Tästä huolimatta näkisin hoivakiinteistöille vahvan pitkän aikavälin sijoituscasen.

Kolmanneksi, OHI on hyvällä matkalla osinkoaristokraatiksi (jo 15 vuotta peräkkäisiä osingon korotuksia). Osinkotasot ovat myös tällä hetkellä todella korkeissa lukemissa, mm. kurssikehityksen takia. Päivän kursseilla vuosittainen osinko on jopa 8,1 %.

6 kommenttia:

 1. Hyvä yhtiövalinta, löytyy myös omasta salkustani. Mutta jenkkiosinkoaristokraatiksi pääsee vasta 25 vuoden jälkeen... toivotaan että myös OHI:sta tulee aikanaan sellainen :)

  VastaaPoista
 2. Moi! Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Olen seurannut sinua jo jonkin aikaa.
  Kysymys tuossa sivupalkissa olevan "realisoituneen tuoton" laskemisesta. Suluissa siinä lukee osingot & myynnit netto. Imeisesti sijoitat saamasi osingot uudelleen. Lasketko siis sen uudelleen sijoitetun osingon kuitenkin realisoituneeksi tuotoksi?
  Mietin minkälaista raportointia tekisin omaan sijoitusten seuranta-ekseliini ja siksi kyselen.
  T: Pekka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pekka,

   Laitan kaikki tuotot, sekä myynnit että osingot tuohon. Tämä siksi että muuten menisi laskelmat sekaisit. Seuraan nimittäin noiden lisäksi sijoitusten hankinta- ja markkina-arvoa. Lisäksi en sijoita mitenkään automaattisesti osinkoja vaikka tällä hetkellä sijoitan paljon enemmänkin. Osinkoja tulee eri tileille ja yksi tileistä on mm. käyttötilinä.

   Tällä tavalla voin seurata markkina-arvoja ja matkan varrella tullutta tuottoa erikseen. Ajattelepa tilannetta (vaikka 20 v päästä) jossa en tekisi enää lisäsijoituksia. Tällöin kaikki tuotot tulisivat osinkoina, eikä niitä voisi laskea "markkina-arvoon".

   Poista
 3. Ei liity tähän aiheeseen, mutta meinaatko osallistua Terveystalon antiin kun sellainen tulee ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Laitoin tähän liittyen uuden bloggauksen myös.

   Poista