perjantai 15. syyskuuta 2017

Terveystalon anti - olen näillä näkymin mukana

Saimme lukea mediasta (kts. esim tämä ja tämä), että Terveystalo on seuraava helsingin pörssiin listautuva yritys.

Terveydenhuolto on yksi varmoista megatrendeistä Suomessa. Väki vanhenee ja vaurastuu, ja käyttää siksi enenevässä määrin terveydenhuolto- ja lääkäripalveluja. Tähän megatrendiin liittyen osallistuin aiemmin sekä Silmäaseman että Suomen Hoivatilojen osakeanteihin, joista erityisesti jälkimmäinen osoittautui loistavaksi sijoitukseksi. Aion osallistua näillä näkymin myös Terveystalon antiin.

Annista kerrotaan Kauppalehden sivuilla näin:

Anti koostuu uusista osakkeista ja osakemyynnistä. Tavoitteena on kerätä 100 miljoonaa euroa.

Terveystalon toimitusjohtajan Yrjö Närhisen mukaan listautumisanti laajentaisi omistuspohjaa ja mahdollistaisi kasvumahdollisuuksien tavoittelemisen.

"Tavoitteena on edistää yhtiön mahdollisuuksia toteuttaa onnistuneesti strategiaansa ja pysyä kehityksen etulinjassa laatustandardien ja hoidon vaikuttavuuden mittaamisessa ja lääketieteellisen laadun tulosten julkaisemisessa Suomessa, minkä yhtiö odottaa edistävän kasvua pitkällä aikavälillä", yhtiö tiedottaa.

Suunnitellun Listautumisannin odotetaan koostuvan sekä osakemyynnistä, jossa eräät Yhtiön osakkeenomistajat myyvät osakkeitaan, että osakeannista, jossa yhtiö laskee liikkeeseen uusia osakkeita.

Listautumisannin yhteydessä tavoitteena olisi kerätä osakeannilla noin 100 miljoonaa euroa.
Neljä institutionaalista sijoittajaa ovat sitoutuneet tulemaan ankkurisijoittajiksi listautumisannissa - Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Hartwall Capital Oy Ab, Rettig Group Oy Ab ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo.

Ankkurisijoittajat ovat kukin erikseen sitoutuneet merkitsemään osakkeita lopulliseen merkintähintaan mahdollisessa listautumisannissa tietyin edellytyksin ja ehdolla, että yhtiön koko osakekannan arvostus on lopullisella merkintähinnalla enintään 1 250 miljoonaa euroa.

Ankkurisijoittajien sitoumuksien määrät ovat suhteellisia osuuksia seuraavasti: Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma (enintään noin 11,3 % osakeomistuksen kokonaismäärän ollessa 15,0 % mukaan lukien olemassa oleva osakeomistus), Hartwall Capital Oy Ab (10,1 %) ja Rettig Group Oy Ab (10,1 %).

Neljännen Ankkurisijoittajan Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon sitoumus on määrältään 50 miljoonaa euroa.

Yhteensä Ankkurisijoittajien sitoumukset olisivat noin 444 miljoonaa euroa tai noin 36 % osakkeista Yhtiön koko osakekannan (annista saatavien varojen jälkeen ja pois lukien Yhtiön hallussa olevat omat osakkeet) arvostuksen ollessa 1 250 miljoonaa euroa.

15 kommenttia:

 1. Täytyy itsekin merkitä 2000€ koska ylimerkitään varmasti niin saa edes puolet tosta summasta. Millä summalla itse meinaat merkitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa mitä tuosta tullaan etukäteen kertomaan. Harkitsen jopa 3000 euroa noista samoista syistä...

   Poista
 2. 10000€ tarkoitus lyödä tiskiin.

  VastaaPoista
 3. Ei vois mikaan tusinatalo vahempaa kiinnostaa. Kuitenkin taas parin vuoden paasta ostetaan ulos. (ja sama roviosta. Yok!)

  Tyydyn mieluummin johnson & johsoniin seka novo nordiskiin, jotka ovat osoittaneet kykenevansa luomaan omistaja-arvoa vuosikymmenien aikajaksoilla.

  VastaaPoista
 4. Mielummin rahat Terveystaloon kuin Rovioon. Päätöksen osallistumisesta teen vasta, kun annin hintalappu selviää. Toivottavasti vanhat omistajat eivät ahneuksissaan ylihinnoittele tätä.

  VastaaPoista
 5. Huomenna anti alkaa.

  VastaaPoista
 6. http://www.op.fi/merkinta

  Varmasti ylimerkitään. Tuolla lisää..

  VastaaPoista
 7. 250 osaketta tuli merkattua.Meinaatko itse merkitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin merkitä. Katsotaan vielä että kuinka paljon.

   Poista
 8. 300 yritin merkata, saas nähdä.

  VastaaPoista
 9. "Terveystalon torstaina julkaistussa listalleottoesitteessä yhtiö kertoo pyrkivänsä hyväksymään sitoumukset kokonaan 100 osakkeeseen saakka ja jakamaan tämän määrän ylittävältä osalta täyttämättä olevien sitoumusten keskinäisessä suhteessa."

  VastaaPoista