sunnuntai 1. lokakuuta 2017

2017 / Q3: Tuotto +2,6%, Pääoma +9911 euroa

Viikonloppukiireiden vuoksi laitan kvartaaliraportin tällä kertaa "riisuttuna versiona", eli päivitän lähinnä vain salkun koossa tapahtuneet muutokset. Tarkastelen tarkempia kasvukäyriä ja allokaatioita perinteiseen tapaan taas vuoden lopussa.

Kvartaalin avainluvut: 
 •  Uusi sijoitettu pääoma 2017 Q2 aikana: 4430 euroa
 • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 9911 euroa (+4,7 %)
 • Tuotto (pl. osingot): 5481 euroa (+ 2,6 %)   
Pääoman kasvu on sujunut tänä vuonna mukavasti. Siinä missä salkun pääoma ylitti Q1 aikana 200 K ja Q2 aikana 210 K, niin tällä kertaa ylittyi sitten 220 K. Tarkka salkun koko ja allokaatio on päivitetty blogin sivupalkkiin.

Salkun viimeaikainen kasvu on toteutunut sekä lisäsijoituksilla että markkinoiden nousulla. Tämän kokoisella salkulla nämä markkinatuototkin alkavat jo näyttää ihan reiluilta. Kolikon toinen puoli sitten on se, että kun markkinat dippaavat kunnolla, niin salkku tulee rytisten alas. Eiköhän vielä ole edessä päiviä, jolloin salkusta sulaa kerralla parikymmentä tonnia :)

Ensi viikolla on suunnitelmissa Terveystalon antiin osallistuminen. En ole vielä päättänyt osallistumissummaa, mutta tekisi mieli osallistua vaikka antia hinnakkaana pidetäänkin. Toimialan tulevaisuudennäkymät houkuttavat, ja uskon myös että toimialan veto vaikuttaa annin onnistumiseen.

2 kommenttia:

 1. Tänään tuli kylläkin aika ikävää uutisointia terveystaloon liittyen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuo uutisointihan koskee antiesitteessä mainittuakin asiaa, eli kilpailuviranomaisten tutkintaa "muutamien kuntien ja kuntayhtymien sote-tarjouskilpailuja". Eli yllätysuutinenhan tuo ei ole, vaan tiedotusvälineiden nostama poiminta antiesitteestä. Mitä kartellisyytöksiin tulee, niin toisin kuin äkkiseltään uutisotsikoiden dramaattisuudesta voisi kuvitella, niin suurin osa noista tutkinnoista ei johda suuriin seuraamuksiin. En sano etteikö tällä olisi väliä, mutta on hyvä muistaa pitää kokonaiskuva mielessä.

   Omall kohdallani tämä saattaa vaikuttaa siten, että annista saa merkattua enemmän osakkeita (positiivinen tulkinta), tai siten, että osakeannin jälkeen kurssi lähtee laskuun (negatiivinen tulkinta). Tai molempia :)

   Poista