torstai 16. marraskuuta 2017

Lisäosto: Omega Healthcare Investors

Omega Healthcare Investors on hyvin mielenkiintoinen sijoituskohde, sillä siinä yhdistyy kaksi itselleni mielekästä sijoitusteemaa: kiinteistöt ja terveydenhuolto. Se on ns. healthcare REIT, eli REIT-muotoinen asuntosijoitusrahasto, joka keskittyy hoiva-alan kiinteistöihin USA:ssa.

Ensimmäisen oston tein elokuun lopussa hintaan 31,44 dollaria/kpl. Tällöin ajattelin että ostoajankohta olisi hyvä, koska kurssi oli kolmen vuoden pohjilla ja osinkotaso todella hyvä. Tästä on kuitenkin tultu alas jo yli 15%. Kurssi on pudonnut viime aikoina mm. Trumpin politiikan epävarmuuden takia, sekä tiettyjen vuokralaisten maksuvaikeuksien takia (kts. esim tämä artikkeli).

Tein tänään toisen oston Omega Healthcareen. Ostin 49 kpl osakkeita hintaan 27,18 dollaria (yhteensä reilun 1300 dollarin ostos). Pidän tätä edelleen mielenkiintoisena sijoituskohteena, ja osinkokin on suurinpiirtein 10% hujakoilla. Tämä jää pitkään salkkuun hautumaan. Tämän enempää lisäostoja en tähän näillä näkymin tee, vaan jatkan REIT-sektorin sijoituksia mieluummin VNQ & VNQI ETF:illä jossain vaiheessa.

5 kommenttia:

 1. OHI nykyhinnallaan näyttäytyy loisto-ostokselta, vaikka sen osingosta meneekin REIT-ominaisuuden vuoksi vähintään 30 prosenttia veroa. Juu, verokohtelun äkkäsin vasta osinkotilityksestä. Erinomaista tuottoa kohtuullisella riskillä silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veroa menee vaan sama kuin normaaliosingostakin, lähdevero 15% ja 10,5% suomeen. Tuo 30% koskee vain suomessa listattuja reit-yhtiöitä.

   Poista
  2. Ainakin Nordea siipaisee brutto-osingosta 30 %, kuten ohesta ilmenee...

   Ex date 30.10.2017
   Dividend/share 0,6500000 USD
   Holding 200
   Gross amount 108,38 EUR
   Tax 30,0000000 % 32,51 EUR
   Tax agreement US-FI 15,0000000 %

   Poista
  3. OHI:n osinkomysteeri ohi: 30 % osinkoverotus oli Nordean moka. Pankki on korjannut virheensä. Jaahas, nyt on otettu vain lähdevero 15 %, ei siis 25,5. Jään odottamaan III episodia, tuleeko se kenties vasta verotusvaiheessa...

   Poista
 2. Moi!

  Erään blogini kommentin perusteella sain idean rakentaa kattavan vertailun siitä, miten suomalaisten talousbloggareiden nettovarallisuus ja matka kohti taloudellista riippumattomuutta on vuosien varrella mennyt. Todistetusti tällainen vertailu kiinnostaa erittäin monia lukijoita.

  Jos siis jaksat kuluttaa hetken ja laittaa oman blogisi nimen ja nettovarallisuutesi kasvun vuosien varsilta tähän Excel-taulukkoon:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1v8tcl0A3TV84whxQixabddcay-VXTM2EMXyubFyiNrM/edit?usp=sharing
  olisi se hienoa. Linkistä saa oikeudet muokata tiedostoa. Lähetin suurimmalle osalle talousbloggareista tämän sähköpostilla, mutta en löytänyt blogistasi yhteystietoja, joten laitoin tämän kommentiksi. Kaikki tiedoston tiedot ovat luonnollisesti yhteisesti kaikkien bloggaajien vapaassa käytössä.

  Ja huom, mikäli tarkkoja lukuja ei menneisyydestä löydy, voi laittaa ihan hyvin myös suunnilleen arvioita. Omatkin lukuni saattavat heittää tonnin sieltä täältä siltä ajalta kun en blogia vielä pitänyt. Tärkeintä, että hidas, mutta varma kasvu voidaan kuvata entistä paremmin tämän vertailun myötä lukijoille.

  Kiitos ja toivottavasti saadaan tästä iso ja kattava katsaus!

  VastaaPoista