torstai 14. kesäkuuta 2018

Kojamon anti osui hintahaarukan alarajaan, sain kaikki 300 kpl osakkeita

Kojamon anti meni omalta osaltani paremmin kuin uskalsin odottaa (kts. Arvopaperin uutinen):
 • Kojamon anti ylimerkittiin
 • Siitä huolimatta kaikki yleisöannin sitoumuksen hyväksytään
 • Ja mikä parasta, hinta määräytyi 8,50 - 10 euron haarukan alarajalle eli 8,50 e/kpl
Ennakkoanalyyseissä hintahaarukan alarajaa pidettiin varsin kohtuullisena hinnoitteluna, ylärajaa taas kalliina. Tämä sai monet sijoittajat jättämään annin väliin. Itse olen nyt tyytyväinen (ennen kaupankäynnin alkua), että sain 300 kpl näitä 8,50 e hintaisia osakkeita. Yhteensä aloituspotti Kojamoon minulla siis 2550 euroa. Mielenkiintoista nähdä mihin hinta lähtee kehittymään kun pörssivaihto alkaa.

5 kommenttia:

 1. melko heikko kannattavuus. ruotsista ja usasta loytyy paljon laadukkaampaa reittia.

  VastaaPoista
 2. Hei mistä tota voi ostaa? Kojamoa? Nordnetistä? Millä nimellä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä se Kojamo löytyy jo Helsingin pörssin pre-listalta. Ja siirtynee lähiaikoina päälistalle.

   Poista
 3. Ei liity suoranaisesti tähän. Sijoittamiseen kylläkin. Eikö tuota veiviä mitä teit Yit:llä kannata tehdä kaikille tappiolla oleville osakkeille. Esim. Sinulla on 1000 osaketta keskihintaan 40 euroa. Nyt kurssi on vaikka 35e.Myyt ne 35 euroon. Ja ostat seuraavana päivänä takaisin. Näin saat ensi keväänä paljon osinkoja ilman veroa. Eri kun samaan osaketta voi vaikka heti ostaa samana päivänä. Tuleeko mitään haittaa tuosta mieleen , paitsi kaupankäyntikulut ja tuleva vero jos joskus myyt ne vaikka siihen 40e hintaan pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo haitat tappiollisista myynneistä ja myöhemmin halvemmalla ostamisessa tulee mitkä mainitsit. Eli lisää kaupankäyntikuluja, sekä isommat verot kun sitten aikanaan myy. Ja totta kai jos myy osakkeita edes takaisin päivän tai parin aikajänteellä, niin altistuu myös markkinariskille; osakkeet voivat heilua runsaasti myös yhden päivän aikana. Ja markkinariskiähän pitää normaalissa kaupankäynnissä olla, muuten edestakaiset kaupat voitaisiin tulkita veronkierroksi, ennakkotapauksia on.

   Poista