tiistai 5. kesäkuuta 2018

YIT-veivi ja ajatuksia Kojamon annista

Tein pienen veivauksen YIT:n osakkeella. Ostin äsken 300 kpl YIT:tä kurssiin 5,20 e/kpl. Eilen myin tappiolla olleet 260 kpl muutaman sentin parempaan kurssiin. Tästä tuli vain pienehkö voitto, mutta toisaalta merkitys verotuksellisesti on se että saan kertyneen tappion (n. 450 euroa) vähennettyä voitoista. Vastaavasti toki kun myyn nykyiset, niin maksan niistä enemmän veroa. Reilu peli. Halusin myös lisätä YIT:tä salkussa, eli tämä tuli hoidettua samalla.

Toinen ostos mikä on mielessä on Kojamon (entinen VVO) osakeanti. Tästä onkin kirjoitettu vähän eri puolilla (esim. Arvopaperin juttu). Kuten Arvopaperin jutussa pohditaan, vaikuttaa Kojamon anti hieman ylihintaiselta. Tämähän ei ole mikään yllätys kun otetaan huomioon markkinasyklin vaihe ja omistajien halun hyödyntää tilanne. 

Toisaalta uskon, että suomen suurimman vuokranantajan anti houkuttelee todella hyvin sijoittajia. Oli hinnoittelu kalliihko tai ei, voi hyvin olla että kurssit nousevat listauksen jälkeenkin (vrt. Altian anti). Lisäksi Kojamolta lienee tiedossa vakaata osinkotuottoa, joten osaketta voisi ajatella myös osta-ja-pidä tyyppisenä pienen riskin osinkopaperina, jota ei tarvitse myydä "ikinä".

Aikanaan jätin sijoittamatta Oravaan pitkän pohdinnan jälkeen. Tämä paljastuikin lopulta hyväksi päätökseksi. Kojamon anti saattaa olla hintava, mutta liiketoiminta huomattavasti vakaammalla pohjalla kuin oli Oravan tapauksessa. Itse ajattelin lähteä pienellä summalla mukaan, ja jos käy niin että kurssi laskee antihinnasta merkittävästi, niin sitten voin ostaa toisen erän vielä perään.

Ajatuksia Kojamon annista?

5 kommenttia:

 1. Yit on/oli kyllä houkutteleva. Ostoja tein minäkin.

  VastaaPoista
 2. Mitkä olivat syyt että lisäsit yit:tä. Eikö esim. Sammosta näillä 42e hinnoilla olisi ollut hyvä hinta ostaa laatulappua. Yit on kuitenkin velkainen ja tuntuu että rakentaminen on syklin loppu päässä. Sammosta hyvät nousevat osingot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys - toki jokaisesta osakkeesta voi kysyä että "miksi et ostanut mieluummin Sampoa", eikö niin? :)

   Mutta syynä tässä mm. hajautus. Sampoa ja Nordeaa löytyy salkusta jo varsin reilusti. Ja Sampoa ostin viimeeksi vuonna 2008, 2 erää keskihintaan 13,12 e/kpl. Niillä hinnoilla se vasta hyvä ostos olikin :)

   Poista
 3. Voitoista eli tarkoitatko tässä tapauksessa osinkoja. Vaiko mitä olet myynyt ? Tai mitä väliä kun kummastakin vähentyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osinkoja tässä tapauksessa. Nykyäänhän tällä ei ole väliä onneksi.

   Poista