lauantai 4. elokuuta 2018

Kesätunnelmissa

Blogissa on ollut hiljaista nyt muutaman viikon kun allekirjoittanut on keskittynyt lomailuun ja kesän viettoon. Ja hieno kesä on ollutkin, kerrankin ei tarvitse valittaa jälkeenpäin hellepäivien puutteesta :)

Yleensä lomilla tulee mieleen kaikenlaista isoa ajatusta vapaudesta, taloudellisesta riippumattomuudesta ja elämästä yleensäkin. Niin tälläkin kertaa. Sitä mukaa kun varallisuus karttuu, alkaa väkisinkin miettimään että kannattaisiko töissä käydä enää ollenkaan. Näitähän on tullut ennenkin pohdittua, mutta asia on koko ajan konkreettisempi.

Itselläni on nyt se tilanne, että minimitoimeentulo olisi lähestulkoon turvattu jo nykytilanteessa, vaikka ei töissä kävisikään. Sijoitusomaisuus on n. 250 Keuroa ja asuminen on edullista kun asuntolainatkin on kuitattu. Puoliso käy töissä joka edistäisi myös asiaa - vaikkakin vapaaheraksi heittäytyminen saattaisi olla mielenkiintoista perustella jos toinen töissä jatkaisi...

Mutta teoriassa pääoman varassa eläminen olisi siis jo mahdollista. Toistaiseksi kuitenkin pidän työstäni, ja lisäksi minulta puuttuu vielä rohkeutta tehdä isoja liikkeitä. Näin "nuorena" eli neljännen vuosikymmenen puolivälissä myös tuntuu siltä että energiaa riittää (siis myös töissä). Joskus viisikymppisenä pääomatulojen varassa eläminen saattaakin olla sitten jo paljon houkuttelevampaa. Toistaiseksi siis jatkan 1000 - 2000 euron kuukausivauhdilla sijoittamista, ja tähtäimessä edelleen kaksi vuotta sitten kesätunnelmissa asetettu puolen miljoonan tavoite salkulle.

Minkälaisia ajatuksia muille heräsi kesällä? :)

8 kommenttia:

 1. Puoli milliä salkussa on just hyvä alku aloitella taloudellisen riippumattomuuden vapautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Se riittää kyllä mainiosti, jos menot pysyy kurissa :)

   Poista
 2. Miksi muuttaisit mitään jos olet tyytyväinen nykytilanteeseen? Kyllä sitä sitten myöhemminkin kerkiää tekemään ratkaisuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. Mutta voi olla että samalla tyylillä mennään sitten seuraavat parikymmentä vuotta, vaikka ei siinäkään mitään pahaa ole. Välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä...

   Poista
 3. Todella hienosti on homma edennyt sinulla, ja kyllä se salaisuus on nimenomaan pienissä menoissa.

  Kannattaa ehdottomasti jatkaa työntekoa mikäli sen koet palkitsevaksi ja mielenkiintoiseksi. Tuolla säästötahdilla tulet saavuttamaan riippumattomuuden seuraavat askeleet varsin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästötahti on pysynyt seurantani perusteella siinä tonnin hujakoilla per kk ihan vuodesta 2008 asti... Pitkäjänteistä hommaa tämä. Jos vielä toisen vuosikymmenen säästäisi vähintään samaan tahtiin :)

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa! Pystyisikö töitä sitten tekemään vaikka vähän vähemmän? Lyhennetty työviikko tai joskus palkattomia vapaita? En tiedä minkälaisissa töissä olet, joten en tiedä kuinka vaikeaa tuollaisen järjestäminen olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyisin kyllä töiden määrää säätelemään, ja tätä on tullut harkittuakin vuosien varrella. En ole saanut vielä aikaiseksi, mutta lähivuosina jotain ratkaisuja olisi tarkoitus tehdä.

   Poista