perjantai 17. elokuuta 2018

Myynti ja osto, käteiskassa 20000 euroa

Tarvitsin ylimääräistä pääomaa kodin isompiin hankintoihin, ja jouduin rokottamaan hieman salkun sijoituksista. Tässä tapauksessa päädyin myymään koko pottini DXSU-ETF:stä, joka sijoittaa kehittyvien markkinoiden lainoihin. Tästä tuli muutaman satasen myyntitappio, ja sain lunastettua osuuksia n. 11 Keuron edestä. 

Jatkan kuitenkin DXSU:hin sijoittamista n. 300 euron kk-tahdilla (Nordnetin ETF-kk-säästön kautta). Uskon että pitkällä aikavälillä tämä on edelleen hyvä sijoituskohde, mutta lähiaikoina voi olla suunta alaspäin. Tästä syystä pidän tätä kassanhallinnan kannalta parempana vaihtoehtona kuin esim. osake-ETF:ien myyminen, joissa toki niissäkin voi tulla lähiaikoina laskua.

Käytin osan tästä pääomasta lisätäkseni iSharesin Automation & Robotics -ETF:ää (2B76). Tein n. 1600 euron lisäoston kurssiin 6,51. Tämä sijoitusteema on sellainen, jonka uskon olevan tulevaisuuden kehityksen kannalta hyvin olennainen (aiemmassa postauksessani tästä aiheesta enemmän). Jos/kun markkinat joskus niiaavat, niin tämä on ensimmäisten joukossa lisäyslistalla.

Samalla voin ilolla ilmoittaa, että lisäostoihin varaamani käteiskassa on kasvanut 20000 euroon. Tämä on siis suoraa käteistä, joka on varattu markkinoiden laskuvaihetta varten. Tällaista kassaa olisi kaivannut erityisesti kymmenen vuotta sitten, ja ehkäpä kohta on taas tarvetta.

9 kommenttia:

 1. Minulla käteiskassa ihan tyhjä eli juuri nyt ei saa rysähtää!!! Minulta puttuisi täysin ostovalmius. Eli minimissään vasta puolen vuoden päästä voi alkaa laskettelu.

  VastaaPoista
 2. Erittäin mukava käteiskassa.Tuossa on itsellenikin tavoitetta. Rommausta odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Oma käteiskassani lisäostoihin on samaa suuruusluokkaa, mutta salkku on selvästi pienempi. Varsinkin osakkeita on aika niukasti, vuotuinen osinkotulo vasta ylittämässä 1000 euron rajan. Panostin aluksi enemmän rahastoihin.

  VastaaPoista
 4. Näen myös, että käteiskassa on tässä tilanteessa perusteltu. Itsellä tosin ehkä vähän ylimitoitettukin 25k eur, mutta niitä aletaan laittamaan kiinni pörssiin, jos isompi pudotus on tullakseen. Aika monihan sitä toki odottaa, jolloin se ei tietysti tule. :)

  VastaaPoista
 5. Oletkos muuten löytänyt mitään järkevää korvaajaa VNQ:lle ja VNQI:lle? Laitoin ne itse pieneen ylipainoon ennen jenkki-ETF:ien poistumista, mutta pikkuhiljaa olisi tarve alkaa lisätä REIT-sijoitusten painoa omassa salkussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole löytänyt... En ole toki kovasti vielä etsinytkään. Ostin Kojamoa reilusti annista, mikää menee vähän samalle sektorille.

   Mutta tosiaan, olen ollut siinä toivossa, että noita voisi joskus vielä ostaa lisää sääntelyn järkevöityessä. Mutta nyt on ollut aika hiljaista asian suhteen, joten pitääköhän se toivo heittää :(

   Poista
  2. Sitä toivoin itsekin, mutta heikolta näyttää. Lynx ja IB:kin ovat käsittääkseni blokanneet jenkki-ETF:ät EU-asiakkailta.

   Poista
 6. Ajatuksia sijoitussäästötilistä, joka nyt on toteutumassa? https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005807743.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin tästä ajatuksia erillisenä blogimerkintänä...

   Poista