tiistai 22. syyskuuta 2020

Käteiskassaa kuoppaa varten: DXSU myynti

Myin reilun 2000 euron pottini DXSU-ETF:stä (kehittyvien markkinoiden lainat). Myyntivoittoa tuli 176 euroa. Tämä myynti on varautumista tänä syksynä tapahtuvaan mahdolliseen toisen kierroksen koronadippiin. 

Vähintään 10% yleisindeksien lasku on mielestäni ihan mahdollista loppuvuoden aikana, koska:

  • Markkinat ovat nousseet nopeasti, ehkä liiankin nopeasti maaliskuun pohjilta. Yliostettu tila voi purkautua nopeasti.
  • Varsinkin teknosektori on noussut äärimmäisen nopeasti, jolloin väliaikainen lasku olisi perusteltua ihan fundamenttimielessä.
  • Elvytystoimet takkuilevat jenkeissä, ja kauppasotaa on ilmassa. Jälkimmäiseen on jo totuttu markkinoilla, mutta sillä voi olla jotain vaikutusta kuitenkin.
  • Euroopassa koronan toinen aalto tulee aiheuttamaan paikallisia tai jopa kansallisia sulkutoimenpiteitä. Tällä on vaikutusta talouteen ja toinen aalto ei välttämättä ole tältä osin kokonaan vielä hinnoissa. Talouden osittainen takkuilu tulisi vaikuttamaan laajasti kaikkiin osakkeisiin ja indekseihin.

Käteiskassa on tämän jälkeen n. 20 keuroa. Tällä pääsee ainakin alkuun jos saadaan uusi koronakuoppa aikaiseksi. Tämäkin kassa loppuu hyvin nopeasti kesken jos oikein kunnolla innostun ostelemaan, eli täytyy pidätellä ostojen kanssa ennen kuin on tultu nykytasoilta vielä 5-10 % alas (jos tätä edes tapahtuu).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti