torstai 1. lokakuuta 2020

2020 / Q3: Salkku uuteen ennätykseen, pääoma kasvoi 47k

Q3 jatkoi samaa kehitystä mikä tapahtui jo Q2 aikana - koronakuopan pohjalta noustiin edelleen. Nousu ei ollut mitään hurjaa, mutta tuntuvaa kuitenkin ainakin euromääräisesti. Salkun pääoma kasvoi 47k, mistä oli puhdasta tuottoa n. 28k. Salkun pääoma nousi uuteen ennätykseen: kokonaisarvo on nyt 383k.

Q3 avainluvut ovat tässä:

  • Uusi sijoitettu pääoma: 18 328 €
  • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): 47 083 € (+13,99%)
  • Tuotto (pl. osingot): 28 755 € (+8,1 %)
Alla olevasta kuvaajasta näkyy miten salkku on kehittynyt. Mukavaltahan tuo näyttää - salkku on kaikkien aikojen huipuissaan ja siinä on myös eniten puhdasta arvonnousua koskaan (n. 130k). Jos homma jatkuu samaan malliin, "eläketavoitteeni" 500k ei ole kovin kaukana :)
Menneellä kvartaalilla tein paljon uusia avauksia. Salkkuun löytyivät uusina osakkeina Salesforce, Alteryx & BlackLine, Boeing, sekä Smart Eye & Neoen. Näistä erityisesti Salesforce on ollut kovassa nosteessa, samoin Blackline. Kaikista näistä odotan pitkällä aikavälillä merkittävää nousua.

Uusia ETF-avauksia Q3:lla olivat WisdomTree Artificial Intelligence (WTI2) ja iSharesin Kiina-ETF (ICGA). Näistä jälkimmäinen tuli myös osaksi kk-sijoituksia jatkossa. Myyntiin periodin aikana lähti DXSU.

Täytyy myöntää että koronakriisi on saanut "laiskan sijoittajan" liikkeelle tavallista enemmän. Nyt on sellainen fiilis, että salkusta löytyy suurin piirtein kaikkea mitä tarvitaan ja ainakaan nouseviin kursseihin ei tarvitse tehdä kuin automaattiset kk-sijoitukset.

Lisäksi osakesäästötili aiheuttaa pientä puuhailua. Mm. tänään aion ostaa markkinoiden avauduttua rutiininomaisesti reilulla 400 eurolla Cityconia OST:lle. Laitan tässä kerralla kahdet kvartaaliosingot, niin kustannukset eivät nouse liian suureksi. 

OST:n kehitystä on mielenkiintoista seurata: oma strategiani on uudeelleensijoittaa osingot samoihin osakkeisiin mitkä niitä maksavat. Laitan jossain vaiheessa tarkempaa katsausta OST:n kehityksestä, mutta tässä vaiheessa riittänee maininta että alkuperäinen 50k sijoitus on noussut 56 tonniin. Ihan mukavasti tämän vuoden turbulenssi huomioiden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti