keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Osto: Salesforce.com

Markkinat tuntuvat jatkavan sitkeää nousuaan ylöspäin. Erityisesti tekno-osakkeet ovat vedossa, monen mielestä jo kuplahinnoissa.

Itse olen seurannut monen tekno-osakkeen taivalta ja harmitellut (kuten moni muukin), etten tullut ostaneeksi niitä ajoissa. Muutama onnistuminen on, kuten pari erää Microsoftia vuonna 2012, sekä Facebook, Twitter ja Zalando-ostokset vuonna 2017. Koronakriisin jälkimainingeissa - ja toki jo ennen - nämä ovat nousseet varsin mukavasti.

Nyt sitten tuli pomittua salkkuun Salesforce.com pitkän harkinnan jälkeen. Parin tonnin sijoitus kurssilla 191,17 dollaria. Hinta on korkeahko jos katsoo kurssikehitystä, mutta toisaalta moni muu amerikkalainen digiyritys on karannut huomattavasti korkeammalle koronakriisin jälkimainingeissa.

Millainen yritys Salesforce on? Osalle varmaan jo tuttu firma, mutta tässä lyhyt kuvaus.

Salesforce.com, inc. is an American cloud-based software company headquartered in San Francisco, California. It provides customer relationship management (CRM) service and also sells a complementary suite of enterprise applications focused on customer service, marketing automation, analytics, and application development.

Lyhyesti sanottuna Salesforce tarjoaa välineitä yritysten asiakkuuksien hallintaan. Yrityksen tuote on mukana automaatio ja analytiikka -trendeissä, mikä selittää viime aikaisen menestymisen. Samoilla apajilla toimii moni muukin yritys (SAP, Oracle, Microsoft jne), mutta Salesforcessa pidän siitä, että fokus on kohtuullisen selkeästi rajatussa, mutta samalla isossa globaalissa bisneksessä.

Voi olla että tuli ostettua uuden "teknokuplan" huipuilta tämä :) Mutta aika näyttää...

6 kommenttia:

 1. Clap clap clap!

  Et ostanut. Teknobudjetit tulevat kasvamaan about 10% p.a. seuraavan 10v aikana. Unohda kaiken maailman Wärret ja Fisut. Tekno on tulevaisuutta.

  Seuraavaksi salkkuun xilinxiä tai nvidiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen teknoista.

   Tällä hetkellä osakkeiden hinnat näyttävät jo diskonttaavan liiankin massiivista ylivoimaa näille...

   Ostohetkiä on hankala päättää. Olenko myöhässä vai liian ajoissa, tuleeko hintoihin vielä tarkistus, vai mennäänkö nyt sitten suoraan ylös loputtomiin? :)

   Poista
 2. Salesforce varmasti pätevä ostos. Työskentelen itse IT-alalla myynnin parissa ja olen tämänkaltaisten ohjelmistojen pääkäyttäjiä. Meidän firma kallistui Hubspottiin, jota myös tuli ostettua osakesalkkuun. Salesforcen ostaminen oli tehty aivan liian hankalaksi. Meillä oli selkeä vaatimuslista, mutta silti piti palaveerata Salesforcen myyjien (monikko) kanssa pariin otteeseen. Eikä tässä vaiheessa päästy edes hintaan. Jäi erittäin huono kuva salesforcen myyntiprosessista. Järjestelmä on varmasti toimiva ja ehkä toisissa maissa hoitavat prosessia paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näkemykistä! Tuoreena osakkeenomistajana toivon että kyse oli maaorganisaation ongelmista...

   Poista
 3. Taisi olla ihan kelpo ostos +26% tänään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kieltämättä hyvä ostos :)

   Nousua jo 39% ostohinnasta...

   Poista