perjantai 24. heinäkuuta 2020

Lisäosto Kiina-ETF:ää

Tein n. kaksi viikkoa sitten avausoston Kiina-ETF:ään (ICGA). Tämän jälkeen markkinoilla on ollut myllerrystä ja ostohetkestä erityisesti Kiinan markkinat ovat olleet alamaissa.

Edellisen oston yhteydessä uumoilin että ostot jatkuvat, jos kurssit laskivat. Näin kävi yllättävän nopeasti. Tänään ICGA-ETF oli lähes neljän prosentin laskussa (edellisten laskujen päälle) ja ostin n. tuhannen euron erän kurssiin 5,44 e/kpl.

Tulen jatkossakin tankkaamaan lisää kyseistä ETF:ää jos kurssit laskevat reilusti. Uskon monesta syystä että teknopainotteinen ICGA (Alibaba ja Tencent muodostavat yli 30% indeksistä) tulee pärjäämään pitkällä aikavälillä:
 • Kiina on tekoälyn suurvalta: dataa riittää, sitä kerätään enemmän kuin muualla, ja sitä käytetään liiketoiminnassa (ja toki muuallakin, mutta se on toinen tarina)
 • Kiina on valtava sisämarkkina. Vähän sama etu kuin jenkkilässä.
 • Kiinalaiset osakkeet ovat jääneet jälkeen länsipörsseistä ja varsinkin jenkkilästä. Pitkällä aikavälillä globaali taloudellinen painopiste siirtynee Kiinaa kohti.
Mutkiakin on matkassa Kiina-sijoittajalla. Viimeisimpänä länsivaltojen ja Kiinan poliittinen ja taloudellinen nokittelu. Itse haluan tämän kortin katsoa ja minulla on aikaa odottaa että potentiaali realisoituu.

2 kommenttia:

 1. Onko tietoa paljonko lähdeveroa menee tuosta lapusta?

  "The Strongest Companies In The World Are In China, Not America" - Charlie Munger, February 2020

  https://www.forbes.com/sites/sergeiklebnikov/2020/02/12/charlie-munger-the-strongest-companies-in-the-world-are-in-china-not-america/#7ab7752b83b5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ETF uudelleensijoittaa osingot, joten mahdolliset lähdeverot toteutuvat ETF:n sisällä... En osaa tuon tarkemmin sanoa.

   Olen (osittain) samaa mieltä Charlien kanssa :)

   Poista