maanantai 20. heinäkuuta 2020

Lisäsijoitus Evli Pohjoismaat Yrityslaina B

Varsinkin riskisemmät yrityslainamarkkinat kyykkäsivät koronakriisissä komeasti. Ostin melko pohjalta 2000 euron erän Evli Pohjoismaat Yrityslaina -rahastoa. Tämä ostos on nyt noussut 2101 euroon. Koko tuotto on käytännössä riskilisien kaventumista.

Riskilisien kaventuminen on nähdäkseni vielä kesken ja toki tilanne voi vielä pahentuakin. Laitoin tästä huolimatta yhden tonnin lisää tähän rahastoon, koska uskon pohjoismaisten yrityslainojen kohtuullisiin tuottomahdollisiin jatkossakin. Kohtuullisella tarkoitan jotain 0-3 % välissä, eli tämä ei osakesijoitusten kanssa kilpaile. Mutta johonkin niitä ylimääräisiä rahoja pitää parkkeerata :)

Tätä kirjoitettaessa odottelen osakemarkkinoilta jonkinlaista kyykkäystä. Jenkkilässä koronatilanne pahenee ja aiheuttaa jatkossa eriasteisia lockdowneja. Näitä voi tulla muuallakin, kuten viimeeksi Hong Kongissa. Vaikka markkinat eivät enää samalla tavalla virusta säiky, niin lockdownit saattavat tunnelmaa hapattaa. Odotan ostopaikkoja 30 keuron käteiskassan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti