maanantai 13. heinäkuuta 2020

Neles ostotarjous & uusi osto Kiina-ETF:ään (ICGA)

Tämä tapahtui yllättävän nopeasti. Nimittäin ostotarjous Neles:istä! Ruotsalainen Alfa Laval tarjoaa Nelesistä 11,50 euroa osakkeelta (kts. Kauppalehden juttu). Preemio on noin 33%. Nelesin hallitus suosittelee ostotarjouksen hyväksymistä ja uskon että se menee läpi. 

Omassa salkussani tällä uudella hinnalla on Nelesiä n. 1650 euron edestä. Melko pieni potti, mutta voitto se on pienikin voitto! Salkussani tulee tämän jälkeen jatkamaan Metso Outotec lähes 5000 euron arvolla. Näyttääkin siltä, että Neles lohkaistiin yritysostoa varten erikseen, niin nopeasti tämä kävi. Metso Outotec on sen verran isompi kokonaisuus, että saa varmaan jatkaa matkaansa pörssissä.

Tulevan pikkuvoiton kunniaksi tein tänään avausoston iShares MSCI China UCITS ETF:ään (ICGA). Ostin 350 kpl kurssiin 5,93e eli vähän yli 2000 eurolla.

ICGA:ssa on fyysinen replikointi, kustannukset 0,40 % pa. ja osinkojen uudelleensijoitus. Indeksi sisältää kiinan osakemarkkinoista 85%, ml. suuria ja keskisuuria yrityksiä jotka on listattu Shanghain ja Shenzenin pörssseihin.

Momentum on nyt Kiinan osakemarkkinoilla kova. Ylikuumenemisen riskejäkin on väläytelty viime aikoina, ml. Kiinan hallituksen toimesta. Itse näkisin, että Kiinan osakemarkkinoilla on kova potentiaali sekä lähitulevaisuudessa että pitkällä aikavälillä. Siinä missä mm. FANG-osakkeet ovat nousseet valtavasti kymmenen viime vuoden aikana, Kiinan pörssiä vetävät teknoyhtiöt Tencent ja Alibaba eivät ole nousseet vielä ihan yhtä railakkaasti. ICGA-ETF:stä tämä kaksikko muodostaa tällä hetkellä yli 30%.

Veikkaan että volatiliteettiä on luvassa sekä Kiinan että muillakin markkinoilla. Ei yhtään haittaisi, vaikka saisin tätä ETF:ää vielä 20% halvemmalla. Uskon kuitenkin, että Kiinan markkinat ovat yksi lähivuosikymmenien ylisuorittajista. Tähän on monta syytä, mistä vähäisimpiä ei ole Kiinan teknologinen kehitys mm. koneoppimisessa ja viestintäteknologioissa. Kauppasodat ja poliittiset jännitteet tulevat toki haittaamaan tällä saralla, mutta toisaalta Kiinan kotimarkkinat ovat kuitenkin suuret ja kasvavat. Hajautuksen vuoksi haluan olla näillä markkinoilla ehdottomasti mukana.

4 kommenttia:

 1. Sijoittaja legenda Jim Rogers uskoo myös vahvasti Kiinaan. Silkkitie projekti kasvattaa Kiinan mahtia ja kauppaa. USA yrittää kovasti mustamaalata ja eristää Kiinaa, mutta onko Kiina liian kova pala Jenkeille ja maailman herruus siirtyy Aasiaan?

  https://www.youtube.com/watch?v=qpiaMk5_lBA

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä!

   Joo, uskon myös että valtakeskittymä siirtyy pitkän päälle Aasiaan. Tai ehkä pikemminkin Kiinasta nousee jenkkien rinnalle (tai ohi) ajan myötä.

   Ei tuolta ole varaa olla poissa, jos sijoittaa globaalisti. Itselläni on kiinaosakkeita yli 20 000 euron edestä IS3N:n kautta ja nyt lisäksi sitten lisäksi myös tällä ETF:llä.

   Poista
 2. Minulla oli Metsoo ja Outotecin osakkeita. Yhdistymisen kautta sitten myös Nelesiä. Minä en ymmärrä tätä Nelesin kauppaa ja sen seurauksia. Pitääkö mun nyt myydä pois noi osakkeet vai.....???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit myydä osakkeet milloin tahansa tai odottaa virallista ostotarjousta. Jälkimmäisessä tapauksessa pankkisi ottaa sinuun yhteyttä (joskus postitse, joskus sähköisesti, riippuu pankista).

   Voit myös olla tekemättä mitään ja odottaa esim. korkeampaa tarjousta tai sitä, että tarjous ei mene läpi. Kannattaa seurata nettikeskusteluita ja markkinakommentteja. Yleensä kannattaa reagoida jotenkin, mutta jokainen tekee omat päätöksensä...

   Poista