torstai 29. lokakuuta 2020

Osto: SAP

Markkinat ovat taas pitkästä aikaa oikein kunnon pudotuksessa. Pandemia heiluttaa markkinoita pitkästä aikaa, varsinkin kun Euroopassa tehdään taas ihan kunnollisia "lockdowneja". Ehkä isompi heiluttava tekijä on kuitenkin USA:n presidentinvaalit. Olin valmistautunut tähän heiluntaan kasvattamalla pikkuhiljaa käteiskassaa (joka voisi olla isompikin tosin).

Tänään tein avausoston SAP:iin ja samalla avauksen käynnissä olevaan markkinaturbulenssiin. Jos erittäin isoja laskupäiviä tulee lähiaikoina lisää, teen todennäköisesti pieniä lisäsijoituksia olemassa oleviin positioihin tai vähän suurempia avaussijoituksia uusiin kohteisiin.

Tänään siis ostoslistalla oli SAP, jota ostin n. 1500 euron erän hintaan 90,99 e/kpl.

SAP on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin ohjelmistoyritys, joka keskittyy yritysohjelmistoihin. Todennäköisesti hyvin moni tätä lukevista on käyttänyt jotain SAP:in ohjelmistoa muodossa tai toisessa.

Olen seurannut SAP:iä sillä silmällä jo pidempään, ja nyt sitten tulospettymyksen siivittämänä hinta alkoi näyttää sopivalta avausostolle. SAP:in osake pyörii nyt samoissa hinnoissa kuin 2017 keväällä. Ei siis mene kovin vahvasti verrattuna jenkki-kilpailijoihin. Koska SAP on nyt hieman alamaissa, on tämä ostos eräänlainen käänneyhtiö-betsi. Tulevaisuus näyttää kannattiko, vai jääkö SAP muun euroopan kanssa digitalisaatiosta jälkijunaan jatkossakin. Itse uskon että SAP säilyy merkittävänä pelurina.

1 kommentti:

  1. WPC, MAIN, MO ja PEP omalla ostolistalla, joista paria tuli jo napattua loppuviikon alamäestä. 2020 saadut osingot lievä pettymys ja suomilappjen painon seurausta. Nokka kohti laajempaa hajautusta ja noin 30 osakkeen salkkua.

    VastaaPoista