torstai 10. joulukuuta 2020

Yksi OST-hevonen vaihtoon: L&T vaihtui Fortumiin

Olen ollut tähän mennessä erittäin tyytyväinen osakesäästötilin tuottoon tänä vuonna. 50k alkusijoitus on kohonnut yli 62 keuroon. Teen tästä vuoden lopussa tarkemman wrap-upin, mutta näyttää siltä että OST:llä oleva suomisalkkuni päihittää kirkkaasti kotimaisen indeksin.

Yksi osake on hieman mietityttänyt. Lassila & Tikanoja tekee tasaisen varmaa bisnestä (ja osinkoa), mutta olen alkanut epäillä että löydän parempia pitkän aikavälin "osinkokoneita" ja arvonkasvattajia. Vaihdoin tästä syystä L&T:n tänään Fortumiin. Uskon että pitkällä aikavälillä Fortum maksaa hyvää osinkoa ja osakekurssissakin tulee olemaan nousuvaraa.

L&T lähti myyntiin kurssilla 13,38 e/kpl ja Fortum ostoon 18,46 e/kpl. Myynti- ja ostosumma oli vähän päälle 9000 euroa.

OST:llä on tämän vaihdon jälkeen edelleen viisi "hevosta". Salkkua tarkastellessa näkee hyvin että osa sijoituksista on jo ottanut selkeää kaulaa toisiin. Jokaisen osakkeen osingot sijoitetaan aina samaan osakkeeseen, joten tästä näkyy hyvin sekä arvonnousu että osinkojen kumuloituminen. Tässä OST:n sijoitukset suuruusjärjestyksessä:

 1. Konecranes: 15216 euroa
 2. Titanium: 13720 euroa
 3. Citycon: 12752 euroa
 4. UPM: 11672 euroa
 5. Fortum: 9008 euroa

Saa nähdä minkälainen tilanne on 10 vuoden päästä :) 

Omissa toiveissa on että OST:n sisältöön ei tarvitse paljoa kajota enää osinkojen uudelleensijoittamisen lisäksi. Konecranes tulee toki vaihtamaan nimeään Cargoteciksi tai joksikiin muuksi yrityskaupan myötä.

2 kommenttia:

 1. Fortum on Ok , tasaisin osingon maksaja. Myös kun saan varoja, se on Fortum.
  Onnet ja mukavaa Joulun odotusta 2020.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, odotan Fortumilta tasaista ja kasvavaakin osinkoa. Nämä uudelleensijoittelemalla koko potti kasvaa sitten vuosien varrella.

   Samoin, mukavaa joulun odotusta!

   Poista