maanantai 14. joulukuuta 2020

Viimeinen joululahja: Nanoform Finland

Vaikka oli tarkoitus jo laittaa sijoitukset jäähylle joulukuun ajaksi, niin nyt sitten jatkoin kuitenkin ostelua :)

Kaksi edellistä ostosta kohdistuivat First North -listan yhtiöihin ja sama meno jatkuu edelleen. Ostin äsken 300 kpl Nanoformin osakkeita hintaan 4,85e/kpl.

Tämä sijoitus on äärimmäisen spekulatiivinen. Kuten aloittelevissa bioteknologiayrityksissä yleensäkin, myös Nanoformissa on erittäin suuri upside jos kaikki menee hyvin, mutta samalla myös riski epäonnistumisesta.

Nanoformista tekee mielestäni mielenkiintoisen heidän tuotteensa skaalautuvuus toimialalla. Keskeinen innovaatio liittyy nanoteknologiaan (kuten nimestä voi päätellä) ja erityisesti lääkkeiden imeytyvyyteen ja tehokkuuteen. Tässä jo pari vuotta vanhassa jutussa on avattu teknologiaa kansantajuisesti.

Pari sitaattia jutusta:

Yksinkertaistaen kyse on menetelmästä, joka pienentää molekyyliryppäitä eli partikkeleja niiden kemiallisten ominaisuuksien kärsimättä.

Menetelmällä on mahdollista parantaa lääkkeiden tehoa: pienemmät lääkepartikkelit liukenevat helpommin ja ne myös mahtuvat paremmin paikkoihin, joihin niiden vaikutus halutaan kohdistaa.

Nanoformin teknologialla voitaisiin siis parhaimmillaan parantaa lääkkeiden kulkeutumista fysiologisesti haluttuihin kohteisiin ja tällä tavalla mm. pienentää sivuvaikutuksia ja parantaa lääkkeiden tehoa (Nanoformin sivuilla löytyy erilaisia use caseja).

Salkussa on nyt sopivasti lisätty riskiä joulun alla kolmikon Detection Technologyn, LeadDeskin ja Nanoform myötä! Lupaan (yrittää), että loppuvuoden aikana ostonappi pysyy piilossa :)

6 kommenttia:

 1. Toivotan onnea sijoitukselle, mutta farmasialla itsekkin toimivana täytyy varoittaa että NanoForm on myynyt listautumisensa melkoisesti silotetuilla korulauseilla. Todellisuudessa heidän tekniikkansa ei ole niin uniikkia ja parempaa kilpaileviin menetelmiin verrattuna. Ja vaikka ehdotetaan, että menetelmä avaisi uusia mahdollisuuksia olemassa oleville pienmolekyyleille, on kyseisen lääkeaineryhmän business case laskussa eikä Nanoformin tekniikka ole ratkaiseva lääkkeiden menestyksessä.

  Pörssilistautuminen (ja poikkeuksellinen rahastus järjestäjille) suoritettiin lähinnä yliopiston projektien kaupallistamispaineiden myötä ja avainhenkilöiden lompakon täytteeksi. Tämä oli suurin motivaattori. Firman tulevaisuuden maalailuja ei alalla nähdä realistisina.

  Mutta, toivokaamme kuitenkin menestystä spekulaatioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä näkemyksistä! Löysin saman tyyppisiä kritiikkejä netistä jo ennen ostopäätöstä. Olen samaa mieltä osittain noista, ja eihän tämä mikään raketti ole ollut tähänkään mennessä. Downside riski lienee siis iso (kuten tämän kokoluokan yrityksissä muutenkin). Upside...? Jää nähtäväksi :)

   Poista
 2. Sijoitukseni Nanoformiin sai lentävän lähdön yhteistyö(aie)sopimuksen julkistamisen myötä :)

  https://news.cision.com/fi/herantis-pharma-oyj/r/herantis-pharma-ja-nanoform-allekirjoittaneet-yhteistyota-koskevan-aiesopimuksen,c3257549

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen sijoituskohde! Mielelläni luen tästä lisää, mikäli teet lisä-analyysiä firman tulevaisuudesta tms. Kiitos!

  VastaaPoista
 4. oNNEKSI OLKOON. hYVÄLTÄ NÄYTTÄÄ.oSAAT TÄMÄN HOMMAN

  VastaaPoista
 5. Katoppas,kun pukki häiritsee.Hyvää uutta vuotta 2021 ja joulua.

  VastaaPoista