perjantai 27. marraskuuta 2020

Kerta kiellon päälle -osto: Detection Technology

Viime postauksessa mietiskelin rauhoittumista joulun yli. Ostoslistalla poltteli kuitenkin vielä yksi yritys jota olen seurannut pidempään. Nyt sekin osto on hoidettu pois päiväjärjestyksestä.

Ostin äsken Detection Technologyä First North -listalta hintaan 23,7 e/kpl, yhteensä 1422 euron erän.

DT valmistaa erilaisia röngtensäteilyyn liittyviä kuvantamisratkaisuja. Toimialoihin kuuluvat medical imaging (terveydenhuollon kuvantaminen), security imaging (mm. lentokentillä tapahtuvat läpivalaisut) ja industrial imaging (teolliset ratkaisut).

Detection Technology on mielenkiintoinen pikkufirma, jolla on mielestäni merkittävä kasvupotentiaali. DT tuli First North -listalle vuonna 2015 ja sitä olisi saanut silloin vielä hyvin edullisesti. Sittemmin liiketoiminta on lähtenyt kasvamaan.

Erityisesti korona-aikana lentokenttien kuvantamisratkaisut ovat olleet jäissä. Tämä on laittanut kasvulle kapuloita rattaisiin, ja jälki (tulokselle ja osakekurssille) on ollut ikävää. Jonkinlaista koronakuoppaa voi siis vielä olla edessä, mutta toisaalta tulevaisuudessa uskon että liiketoiminta lähtee taas vetämään. Erilaisia sovelluskohteita on paljon ja yritys miettii näitä jatkuvasti lisää. Inderes on tehnyt yrityksestä mielenkiintoisia analyysejä ja haastatteluja. Esim tuoreimman haastattelun perusteella näyttää siltä, että yrityksellä on katse tulevaisuudessa ja realistinen näkemys tämän hetken haasteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti