maanantai 16. marraskuuta 2020

Toinen osto rotaation keskellä: Teladoc Health

Ostin toisen pienehkön erän Teladocia tänään. Ensimmäisestä ostosta on tultu alas yli 16%, ja nyt ostin toisen 5kpl setin osakkeita (hintaan 177 dollaria/kpl).

Osake on laskenut ihan ymmärrettävistä syistä. Tämän päiväisen ja edellisen sijoituksen välissä on tullut kaksi kappaletta hyviä rokotusuutisia. Ensin Pfizer kertoi koronarokotteestaan ja tänään saman tyyppisiä uutisia tarjoili Moderna. Lisää vastaavia lienee luvassa.

Hyvä puoli näissä rokoteuutisissa on se, että meillä on todellakin toimivia rokotteita ja vieläpä ennätysajassa! Tämä on ihmiskunnalle suurta toivoa herättävä asia - tieteen avulla voidaan voittaa suuria haasteita. Tämähän koskisi muuten ilmastonmuutostakin, jos vaan saataisiin yhtä suuri kollektiivinen panostus ja tarmo aikaiseksi... 

Markkinat ovat ottaneet uutiset vastaan riemulla ja osakekurssit nousivat erityisen paljon Pfizerin uutisesta, hieman vähemmän sitten tästä jälkimmäisestä. Nyt tapahtuu ns. rotaatiota - eli rahavirtojen siirtymistä tietyiltä toimialoilta toisille. Tällä hetkellä rokoteuutisten myötä tätä tapahtuu erityisesti "stay-at-home" -osakkeista (kuten virtuaalista terveydenhuoltoa tarjoava Teladoc) perinteisemmille toimialoille. Omassa indeksipainotteisessa salkussani tämä näkyy merkittävänä positiivisena kehityksenä.

Teladoc on tästä rotaatiosta ja koronarokotteista huolimatta merkittävällä kasvualalla. Terveydenhuollon virtualisointi ei ole pelkkä pandemiacase, vaan isompi sosiotekninen kehitys. Osakkeen hinnoittelu on toki haastavaa ja Teladoc on kallis jos katsoo korona-aikaa edeltävää hinnoittelua. Siksi tällainen pienimuotoinen osto-ohjelma lienee paras tapa alkaa omistajaksi. Teen näistä lähtökohdista vielä kolmannen ostoksen jos kurssit tulevat vielä parikymmentä prosenttia alas.

2 kommenttia:

  1. Aihetta sivuten, oletko ajatellut osallistua Nordnetin antiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin jättää tämän väliin. Listaukset markkinasyklin huipulla ovat vähän niin ja näin, enkä muutenkaan innostunut tästä. Voi olla väärä ratkaisu, mutta seuraan sivusta tämän.

      Poista