maanantai 2. marraskuuta 2020

Lisäosto: LWCR

Markkinoilla vihertää tänään. Syyksi kerrotaan osakemarkkinoiden ennakoivan Joe Bidenin voittoa USA:n presidentinvaaleissa ja tästä seuraavaa suurta elvytystä. Osakkeille selkeä Bidenin voitto tekisi eittämättä hyvää.

Itselläni on viime aikojen myyntien ja käteiskassan kasvattamisen myötä varattu jonkun verran paukkuja siihen, että jenkkien vaalitulos on epäselvä ja markkinat romahtavat tästä syystä. Pidän kuitenkin Bidenin voittoa todennäköisempänä.

Bidenin voittoa sekä koronarokotteen hyväksymistä (myöhemmin tässä kuussa) ennakoiden ostin nyt sitten lisää "maailma-ETF:ää". Tällainen ETF on jokaisen salkun kulmakivi. Vähän tylsä ehkä, mutta kulmakivi silti.

Omassa tapauksessa käytän maailman-indeksinä LWCR:ää, jossa on mukana "CO2-vähennys", eli poistettu yrityksiä joiden liiketoiminta tuottaa runsaasti hiilidioksidipäästöjä. Tällaisilla firmoilla ei ole kovin ruusuinen tulevaisuus. Tein tänään n. 1300 euron lisäyksen tähän, ja nyt LWCR:ää on salkussa reilun 12 k edestä. Lisääkin tätä voisi ostaa, mutta mielellään yritän tehdä näin vain selkeistä romahduksista, kuten viimeeksi keväällä.

Anyway, kohta alkaa olla aika ottaa "popparit esiin", ja seurata maailmanpolitiikan järistyksiä. Pörsseissä nämä järistykset tunnetaan myös. Itse toivon Bidenin voittoa ja loppuvuodelle isoa helpotusrallia. Katsotaan miten käy!

EDIT: Ostin myös n. 800 dollarin erän Boeingia 152 dollarin kurssiin entisten lisäksi. Ideana Bidenin voitto ja helpotusralli jota seuraa piakkoin koronarokote. Kaikki tämä tulee nostamaan Boeingin kurssia ja näkymiä. 

1 kommentti:

  1. Ihan kivasti osui ennakointi. Bidenin voitto (melko varmasti) ja nyt sitten tänään hyviä uutisia rokotteesta :)

    VastaaPoista