tiistai 16. helmikuuta 2021

Valmistaudun edelleen laskuun, Romeot pihalle

Myin tänään alkuvuodesta ostamani Romeo Powerit pois hintaan 16,92 dollaria/kpl. Tappiota tuli reilut pari sataa euroa. Yritys on kohdannut merkittävää kilpailua ja uusia EV- ja akkuteknologiafirmoja listataan jenkkipörsseihin viikoittain. Vaikka en yleensä treidausta harrastakaan, sekä pöhinä tämän yrityksen ympärillä, että yleinen markkinan kyllääntyminen viittaa siihen että lähiaikoina on tulossa laskua. 

Uskon että merkittävä osa näistä uusista teknologiafirmoista pärjää niin ja näin tai jopa menee konkurssiin, ja sitten löytyy joitakin isoja voittajia. Ongelma on siinä että miten nämä voittajat voi valita? Indeksisijoittaminen on yllättävän hyvä ratkaisu moneen ongelmaan...

Ostaisin kovin mielelläni isosti hypetettyjä firmoja nykyistä huomattavasti halvemmalla. Listalla mm. Plug Power, useampi sähköautovalmistaja, Romeo Power (nykyistä halvemmalla), Quantumscape (nykyistä paljon halvemmalla), ja niin edelleen. Uskon että tällaisiin ostoihin tulee vielä mahdollisuus.

Lähes paraboliseksi muodostunut nousumarkkina taittuu jossain vaiheessa, onhan sen pakko? Pientä värinää on näkynytkin, mutta nousu on toistaiseksi jatkunut. Käteiskassa lähestyy nyt tämän myynnin ja viime aikaisten tulojen myötä 30 keuroa. Laskumarkkina saa jo tulla - tai olla tulematta - valmiina ollaan kaikkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti