torstai 28. tammikuuta 2021

Hullut päivät - myin Nokiat pois

Maailmankirjat ovat sekaisin. Kuten hetki sitten kirjoitin, on paljon merkkejä siitä että olemme kuplassa.

Uusin villitys on sosiaalisen median palstoilla masinoidut ostokampanjat eri osakkeissa missä on suuria short-positioita. Traders' Clubin uusin jakso avaa ilmiötä hyvin. Mm. GameStop on ollut viime aikoina eniten otsikoissa, mutta nyt ilmiö löysi tiensä meille tuttuun Nokiaan. 

Tässä on kyse ilmiöstä, jossa kurssinousut perustuvat pelkästään pöhinään, ilman fundamenteissa tapahtuvaa muutosta. Nokia eilen ilmoittikin, ettei kurssinousulle ole heidän puoleltaan mitään perusteita. Harvinaista viestintää pörssiyhtiöltä, joka osaltaan kertoo kuinka omituinen tilanne on.

Myin salkun kaikki Nokiat pois n. 4,5 euron kappalehintaan ja voittoa tuli pari tuhatta euroa (koko myyntisumma reilut viisi tonnia). Vaikkakin tämä kurssivedätys voi hyvin jatkua vielä, niin otin tällä tavalla "rahat pois pöydältä", koska en näe tässä mitään järjellistä syytä. Moni on varmaan tehnyt samoin ja paljon paremmalla hinnalla, koska sitä oli tarjolla eilen Nokian jenkkilistatulla osakkeella.

Tällä myynnillä sain samalla kerrytettyä vähän lisää käteiskassaa. Se voi tulla pian tarpeen, sillä haistelen ilmassa sen mittaluokan hubrista että kurssihuiput voivat olla lähellä (vai menivätkö ne jo?).

4 kommenttia:

 1. Jos kerran voitolle on päässyt, se on ollut hyvä ajankohta.
  Nokia on suorastaan arvoitus, osinko tulokin olematon.
  -Gotler-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Nokia on ollut jo pitkään pettymys. Tämä "markkinahäiriö" oli ihan hyvä syy kotiutella voittoja.

   Poista
 2. Nokiat kannattaa myydä, ei Nokia enää kasva entiseen mahtiasemaan.
  http://jtalous.blogspot.com/2021/01/nokian-kurssinousu.html

  VastaaPoista