perjantai 26. helmikuuta 2021

Aloitin ostot: Alteryx (toinen erä) ja Powercell Sweden

Markkinoilla myllertää ja teknoyhtiöt laskevat. Syynä tähän on viimeaikainen pitkien korkojen ja inflaatio-odotusten nousu jenkeissä. Lisäksi toki teknofirmojen mahdollinen yliarvostus (kts. kirjoitukseni osakekuplaan liittyen) liittyy tähän. Sanoisin, että oli jo aikakin!

Yleensä olen ostojen suhteen varsin kärsimätön luonne. Niin nytkin. Aloitan myös ostot usein liian aikaisin ja niin voi olla tälläkin kertaa. No, arpa on heitety, tai itse asiassa kaksi.

Ostin toisen erän Alteryxiä hintaan 95 dollaria/kpl, reilun tuhannen euron hintaan. Alteryx on toinen kahdesta uusimmasta pilvipalveluhankinnastani. Toinen oli Blackline. Alteryxin kurssi oli laskenut lähes 20% ostohinnastani, Blackline taas noussut yli 50%. Tässä vaiheessa ajattelin lisätä sitten Alteryxiä, koska uskon firman liiketoimintamalliin (perustelut löytyvät yllä linkatusta kirjoituksesta).

Toinen päivän osto oli uusi hankinta: Powercell Sweden AB, jota ostin n. 1500 euron erän hintaan 301,2 SEK/kpl (Ruotsin pörssistä). Tämä firma toimii niin hype-sektorilla kuin voi olla, eli vetyyn pohjautuvissa polttokennoissa. Yritys kuvailee itseään näin:

PowerCell Sweden AB creates electrical power solutions – with minimal environmental impact. We develop and supply fuel cells, systems and services that lower environmental impact from energy generation and at the same time create a value for the customers through high product efficiency and durability.

Kyseessä on Volvo Groupista aikanaan spinnattu yritys joka on mukana "vetyvallankumouksessa" ja enenergianvarastoinnissa. Liiketoiminnan laajentaminen on ilmeisen nopeaa, mutta toiminta vielä tappiollista. Osakekurssi heiluu villisti, ja voi olla että pääsen ostamaan tätä toisen erän vielä 50% alennuksella. Hinta oli kuitenkin laskenut reippaasti viime aikoina, joten päätin ostaa tätä nyt, koska sivusta seuraaminen tuntuu pahalta kun osake kerran seurannassa on.

Odotan mielenkiinnolla kevättä markkinoilla. Jotenkin on sellainen kutina, että nähdään kunnon laskettelua. Ei ehkä ihan vuoden takaisen veroista, mutta kuitenkin selllaista mikä niistää teknosektorille kasautuneen yliarvostuksen pois. Listalla on monta yritystä jota mielellään ostaisin jos hintojen lasku jatkuu. Lisäksi lisäsijoitukset Rize Sustainable Future of Food -ETF:ään ovat tämän vuoden agendalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti