keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Jatkoin salkun siivousta, käteiskassa 30k

Silloin kun markkinoilla siirrytään nousutrendin jälkeen laskuun, eniten siipeensä ottavat erilaiset spekulatiiviset sijoitukset. Näissä suurten arvostuskertoimien osakkeissa on itse asiassa ollut jo koko tämän vuoden kovaa volatiliteettiä.

Valmistautuin nousutrendin taittumiseen jo elokuussa siivoamalla salkun spekulatiivista päätä ulos. Nyt laitoin salkusta pihalle kaikki loputkin osakkeet jotka lasken kuuluvaksi erityisesti tähän kategoriaan. Lähteä saivat Smart Eye (voittoa 500 euroa), Powercell Sweden (tappiota noin 600 euroa) ja Burcon Nutrascience (tappiota noin 800 euroa). Salkkuun jätin kuitenkin esim. osakeanneista ostamani Spinnovan ja Merus Powerin, koska näistä haluan pitää kiinni pidempään. Myös nyt myymäni osakkeet voisivat palata salkkun jos halpenevat tosi reilusti.

Käteiskassa on näiden myyntien johdosta paisunut jo 30 keuroon, joten olen valmis isompaankin laskutrendiin, jos sellainen on tullakseen. Enempää en lähde kuitenkaan myymään, vaan ennemmin kasvattelen käteispositiota ansiotuloista kassaa kerryttämällä.

Voi olla että nousu kuitenkin jatkuu vaan vanhaan malliin, koska "there is no alternative to stocks" (TINA). Tämäkään tilanne ei haittaa, sillä ihan mielellään katsele salkun paisumista samalla kun haalin pelimerkkejä tulevaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti