sunnuntai 3. lokakuuta 2021

2021 / Q3: Ylös ja alas mentiin, lopputulos lähellä nollaa

Q3 meni kaksijakoisissa tunnelmissa ja salkku päätyi lopulta aikalailla niille tasoille mistä kvartaali alkoi. Kesän loppupuolella markkinat vielä tykittelivät ylöspäin ja aloin pohtia, että näinköhän salkku nousee jo yli 600k. Mutta lopulta se pitkään odotettu "romahdus" alkoi näyttää merkkejä itsestään. Jatkuuko markkinoiden hermoilu sitten loppuvuoden aikana, se jää nähtäväksi. Tässä kvartaalin avainluvut:

 • Uusi sijoitettu pääoma: -494 euroa
 • Pääoman kasvu (pl. osingot): -2619 euroa (-0,6%)
 • Tuotto (pl. osingot): -3113 euroa (-0,5%)

Tämä taisi olla ensimmäinen kvartaali pitkään aikaan (ikinä?), että sijoitettu pääoma olisi negatiivinen. Olen toisinsanoen myynyt salkusta enemmän pois kuin tehnyt lisäostoja. Tämä tilanne johtuu siitä, että olen lopettanut jo hyvän aikaa sitten ETF-kuukausisijoitukset ja lisäksi siivosin loppukesän mittaan laskua ennakoiden salkun spekulatiivista päätä pois (myynnit kahdessa erässä, 1 & 2). Ajoitus näille myynneille oli melko hyvä, varsinkin jos viimeisen parin viikon lasku vielä jatkuu. Samalla käteiskassa on kasvanut jo yli 30 keuroon.

Ostin perjantaina 800 euron lisäerän Oatlyä, joka oli siinä vaiheessa laskenut reilut 15% ensimmäisestä ostohinnastani, ja erittäin paljon listaushinnastaan. Uskon että Oatly on eräänlainen brändijohtaja kategoriassa josta tulee (tai on jo) hyvin suosittu globaalisti.

Markkinoilla on sen verran korjausta ilmassa, että aloitin myös jälleen Nordnetin ETF-kk-sijoittamisen. Tästä eteenpäin mennään ainakin jonkin aikaa 500e + 500e kombolla Rize Sustainable Future of Food + EMQQ. Jos tämäkin laskettelu jää vain väliaikaiseksi, siirryn taas katsomon puolelle.

2 kommenttia:

 1. Oatly on kyllä omakin suosikkini. Tahtoo vaan kurssi laskea ja laskea eikä loppua näy. Pari kertaa myös ostettu 15-17 € hintaan. Ehkä voisin vielä laittaa yhden erän kiinni... Houkutteleva hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oatly näyttää olevan tosi volatiili, niinkuin tulevaisuuden kasvua diskonttaavan kasvufirman kuuluukin :)

   Itse ajattelin vielä laittaa kolmannen potin sisään jos saadaan hintaa reilusti alas vielä. Varsin mahdollista että tulee vielä paljonkin miinusta. Toisaalta nousuvaraa kertynee tässä samalla, eli pitäisi löytää sopiva hetki ostaa. Ei ole helppoa kyllä.

   Poista