torstai 25. elokuuta 2022

Osto: Under Armour & Zalando, myynti: Orthex

Palasin tänään Zalandon omistajaksi hinnalla 24,66, reilun tonnin sijoituksella. Tein aiemman myynnin 15% korkeammalla hinnalla, ja tarkoitus oli palata omistajaksi jos osakkeen romahdus jatkuu. 15% on sopiva lasku tässä tapauksessa. Uskon että Zalandon alustamalli toimii pidemmällä aikavälillä hyvin ja osake ottaa nykyisestä aallonpohjasta "tuplat" seuraavan 5v aikana. Seurataan tilannetta!

Ostin ensimmäisen kerran Under Armouria hintaan 9,17 USD/kpl, sijoituksena tähänkin reilu tonni. Zalandon tapaan tämä osake on pidemmän aikavälin aallonpohjassa. Under Armour on kuntoilijoille (erityisesti kuntosali jne) suunnattu vaatemerkki. UA on hävinnyt pahasti Nikelle ja kumppaneille viimeisten vuosien aikana. Tämän päivän sijoitus oli saman tyyppinen kuin Zalandoon, eli haussa on "käänneyhtiö". Nämä menevät usein pieleen, joten seurataan miten tässäkin käy :)

Orthex lähti tänään vastaavasti myyntiin. Orthex on ollut sijoituksena pettymys ja päädyin tässä vaiheessa luopumaan siitä hintaan 5,4 e/kpl. Otin parikymmentä prosenttia tappiota kohtuullisen pienellä sijoitussummalla. Laitan myyntihinnan korvan taakse ja palaan takaisin omistajaksi jos osake halpenee merkittävästi vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti