sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Markkinapohja häämöttää, pieniä täydennysostoksia

Okei... Sori klikkiotsikko. Minulla ei ole mitään hajua että häämöttääkö markkinapohja.

Mutta toisaalta: jostain se pohja aina löytyy. Kirjoittelin aiemmin että tässä laskussa valan tukijalan miljoonasalkulle (nyt salkkuni on siis vähän reilu puoli miljoonaa). Ja siltähän tämä näyttää että lasku eikun jatkuu ja tukijalasta tulee kaiken aikaa tukevampi. Positiivisen kautta!

Aina sanotaan että pitkäjänteisen sijoittajan pitäisi ennemminkin toivoa laskua kuin nousua. Näppituntumani on, että käytännössä homma menee kuitenkin juuri päinvastoin. Jopa sijoitusuran alkuvaiheessa olevat monesti harmittelevat laskumarkkinoita. Itsekin välillä moiseen sorrun, mutta muistutetaan tässä nyt myös itselle, että kyllä se nousu sieltä tulee ja nyt on lisäostoille paras aika. Huomenna ehkä vielä parempi jos lasku jatkuu.

Tein loppuviikosta pieniä muutaman satasen täydennyksiä suomisalkkuun (Wärtsilä, Detection Technology & Kojamo) sekä yhden vajaan tonnin lisäoston Blacklineen. Samanlainen meno jatkukoon jos markkinoilla nähdään alakuloa. Minä en lannistu, vaikka käteiskassa saattaa tosin loppua jossain vaiheessa :)

2 kommenttia:

  1. Ja tänään (22.9.) tarttui katiskaan lisää Nikeä 8 kpl eli noin 800 dollarin edestä. Markkinoilla lasku jatkuu ja meikäläisellä ostokset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tänään (23.9.) nappasin lisää erittäin dramaattisesti pudonnutta ZPRP -ETF:ää (Eurooppalaiset REIT:it). Pahalta näyttää tällä sektorilla kun korot nousee, mutta vastaavasti jossain vaiheessa tulee käänne ja tämän päivän hinnoilla voi olla jo hyvä alkaa lisäilemään.

      Poista