lauantai 1. lokakuuta 2022

2022 / Q3: Tuho jatkuu

Synkkää on, ei käy kieltäminen. Euroopassa soditaan, energiakriisi on päällä ja inflaatio on lähtenyt lapasesta. Rahan hinta kallistuu ja osakkeita hinnoitellaan uudestaan. Päivän hinta löytyy koko ajan alempaa.

Pitkäjänteisellä sijoitustoiminnalla voi tietysti tällaiseenkin varautua. Itse olen lisännyt ostoja sitä mukaa kun markkinat laskevat. Tätä varten se "sotakassa" on olemassa, eikö niin? Tässä kvartaalin luvut:

  • Uusi sijoitetty pääoma: 20869 euroa
  • Pääoman kasvu (pl. osingot): 2513 euroa (0,53%)
  • Tuotto (pl. osingot): -18356 euroa (-3,7%)

Ostelin kvartaalin aikana yli 20 keuron edestä sijoituksia. Osa ostoksista osui melko lähelle markkinapohjia (joita oli kaksi, toinen on menossa juuri nyt). Viimeeksi ostin vielä lisää loppuviikosta Seligsonin halventuneita pitkän koron rahastoja (Euro Obligaatio & Euro Corporate Bond), kumpaakin 500 eurolla. 

Reippaiden lisäostojan myötä salkun pääoma pysyi melkolailla muuttumattomana vaikka tuotto oli muutaman prosentin negatiivinen. Kokonaispääoma pyörii 475 keuron tuntumassa, ja puolen miljoonan raja tuntuu olevan tiukassa. Katsotaan miten loppuvuonna käy. 

All oleva graafi tiivistää tilanteen hyvin - lisää rahaa laitetaan sisään mutta pääoma ei meinaa lähteä nousemaan. Hyvä puoli tässä on se, että lisäostoja kohdistuu yhä edullisempiin osakkeisiin - tuotto-odotus senkun paranee. Nyt vaan pitää kituutella talven yli ja toivoa että maailmantilanne helpottaa muutenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti