torstai 13. lokakuuta 2022

Ostoja päivänsisäisestä kuopasta: QT, Revenio & Automation/Robo -ETF

Olenko ainut kuka on innoissaan kun osakemarkkinat laskevat? Nythän on pitkäjänteisen sijoittajan karkkipäivät menossa! :)

Tänään jenkkilästä tuli taas "kuumaa" inflaatiodataa ja jenkkilän futuurit iskivät syvään miinukselle. Siinä vaiheessa aloin virittelemään ostonappia. Tällä hetkellä näyttää siltä että päivän sisäisesti mentiin tosi alas ja nyt sitten lähdettiinkin ylös. Voisiko olla karhumarkkinan pohjat siinä? Heh, ehkä toiveajattelua... :)

Sain kolme ostoa osumaan melko lähelle kuopan pohjaa:

- QT groupia lisää n. 500 eurolla hintaan 36,33 e/kpl

- Reveniota uutena osakkeena salkkuun n. 1500 euron edestä hintaan 37,14 e/kpl

- Automation & Robotics -ETF:ää (tikkeri 2B76) lisää vajaalla tonnilla

6 kommenttia:

 1. Ahdistaa ostaa kun salkku niin paljon miinuksella, vaikka just nyt pitäisi ostaa. En tiedä mikä.tähän auttaisi.

  VastaaPoista
 2. Ei siihen auta muu kuin miettiä pitkää aikavälilä. Itseäni myös helpottaa kuin muistan että yhtä pahalta tuntui 2007-08 haarukassa. Tosin jo silloinkin oli ajatuksena, että nyt lähtee halvalla!

  VastaaPoista
 3. Olen myös ostolaidalla. Viimeksi Qt, UPM ja Wärtsilä. Ja tietysti Kone.

  VastaaPoista
 4. Hei Laiska Sijoittaja! Ensiksi, kiitos blogista, tätä on ollut mielenkiintoista lukea!

  Pohdin valuuttakurssien vaikutusta sijoituskohteiden valintaan nyt kun EURUSD-kurssi on vajonnut historiallisen alas. Käsittääkseni esim 2B76 noteerataan dollareissa, ja nyt täytyy käyttää enemmän euroja ostaakseen k.o. kohdetta kuin esimerkiksi vuosi sitten valuuttakurssien osalta.

  Toisella valuuttarintamalla, esim. EURSEK-kurssi on historiallisen korkealla, eli olisiko oiva aika sijoittaa naapurimaahan?

  Mietitkö, tai annatko valuuttakurssien vaikuttaa sijoituskohteiden valintaan omassa strategiassasi?
  Yritän päästä ymmärrykseen, että kannattaako piensijoittajan näistä päätään vaivata. Kiitos jos ehdit vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä kysymyksiä!

   En mieti hirveästi valuuttakurssimuutoksia, koska näiden tulevaa suuntaa on erittäin vaikeaa ennustaa. Toki olen tyytyväinen että olen tehnyt aikanaan paljon dollarimääräisiä sijoituksia, joten dollarin arvon nousu nyt sitten "suojasi" osalta kurssilaskusta. Mutta hyvin tämä valuuttakurssi voi sitten vaikuttaa toiseenkin suuntaan.

   EUR/SEK -kurssitilannetta voi varmaan fiksusti nyt hyödyntää, varsinkin jos Ruotsista löytyy jotain kiinnostavaa ostettavaa!

   2B76 -ETF noteerataan kylläkin euroissa. Ostan sitä Saksan pörssistä. Toki moni ETF:n sijoituksista on jenkkipörssistä, mutta tässä tapauksessa noiden osakkeiden osasta samalla eurolla saa hieman vähemmän kuin dollari nousee ja toisinpäin. Jos tuota samaa ETF:ää saa eri pörsseistä ostettua, niin tällä valinnalla ei pääse mitenkään hyötymään, tuossa ei ole arbitraasimahdollisuutta. Jos olisi, se häviäisi aika nopeasti markkinoilta.

   Poista
  2. Totta, 2B76 tosiaan listataan Saksan pörssissä, ja valuuttana EUR. Hämmennyin, kun avaintietoesitteessä on seuraava maininta:

   "Osuudet ovat Yhdysvaltain dollarin määräisiä. Rahaston perusvaluutta on Yhdysvaltain dollari.
   Osuudet noteerataan yhdessä tai useammassa osakepörssissä, ja niillä voidaan käydä kauppaa muissa kuin niiden perusvaluutassa."
   (https://www.blackrock.com/fi/yksityinen-sijoittaja/literature/kiid/kiid-ishares-automation-robotics-ucits-etf-usd-acc-fi-ie00byzk4552-fi.pdf)

   K.o. ETF:n sijoituksista näyttäisi olevan painotukset huomioiden n. reilu puolet USD markkinavaluutassa, ja loput muita valuuttoja.
   Ehkä näihin valuuttakurssien suuntiin ei tosiaan kannata liikaa energiaa käyttää. :)

   Kiitos sparrauksesta!

   Poista