lauantai 26. elokuuta 2023

Katsaus korkosalkkuun - yli 34k kasassa

Viime aikoina korkosijoittaminen on muuttunut houkuttelevaksi. Kyllä, pitkällä aikavälillä osakkeet tuottavat paremmin. Silti koroilla on osuutensa hyvin hajautetussa salkussa.

Kuponkikorot alkavat olla 4-6% välillä tapauksesta riippuen. Tämä tarkoittaa korkorahastojen/ETF:ien kannalta sitä, että odotettu vuotuinen tuotto on tuota luokkaa (miinus kulut). Lisäksi päälle voi tulla reilu tuotto jos yleinen korkotaso laskee - tällöin aiemmin tehtyjen korkeammalla korolla tehtyjen korkosijoitusten arvostus nousee.

Juuri nyt on jonkinlainen "sweet spot" menossa korkosalkun kasaukseen. Tilanne on sama sekä Euroopassa että jenkkilässä. Itse ostelen korkorahastoja ja -ETF:iä tällä hetkellä kaksin käsin, niin paljolla kuin kassaa riittää.

Uusimpana salkkuun tuli tällä viikolla aiemmin 2 x 2500 euron edestä kahta uutta ETF:ää jotka sijoittavat Yhdysvaltain korkomarkkinoille:

 • iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (kulut 0,07%, tuotto-osuudet)
 • iShares $ Treasury Bond 7-10yr UCITS ETF EUR Hedged (kulut 0,10%, tuotto-osuudet)

Näiden lisäksi korkosalkussa on reilusti muitakin, euromarkkinoille sijoittuvia rahastoja. Kokosin ekaa kertaa korkosalkun yhteen ja siellä on jo mukavat 34k euroa! Alla yhteenveto:


 

 

 

 

 

Korkosalkku jatkaa kasvamistaan lähiaikoina ja erityisesti niin pitkään kun korkotasot (ja kuponkikorot) pysyvät riittävän korkealla. Ensimmäisten yhden tai kahden keskuspankkien koronlaskun jälkeen varmaan lakkaan uusien korkosijoitusten tekemisen. Sitä odotellessa pyrin kasvattamaan salkkua niin pitkään kun aikaikkuna on auki. Eivätköhän nuo siis ainakin 50k euroon asti kasva.

3 kommenttia:

 1. Lisäsin tänään molempia uusimmista korko-ETF:istä n. tonnilla. Korkohuiput ovat käsillä ja nyt on aika laittaa lisää rahaa sisään.

  VastaaPoista
 2. Ja tänään 500 + 500 Seligsonin korkorahastoihin. Korkosalkkua on hyvä kasata korkohuipuissa (tänään oli uusi huippu 10v eurokoroissa).

  VastaaPoista
 3. Ja eilen pistin edelleen tonnilla lisää iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF:ää. Mainiot ajat kasvattaa korkosalkkua.

  VastaaPoista