sunnuntai 13. elokuuta 2023

Lisäsijoitus pitkän koron rahastoihin - aikaikkuna on vielä auki

Kirjoittelin viime kuussa siitä, miksi juuri nyt on (lähi)historiallisen hyvä aika sijoittaa pitkän koron rahastoihin. Syyt eivät ole muuttuneet. Mutta kerrataanpa lyhyesti.

  • Keskuspankit nostivat historiallisen nopeasti ohjauskorkojaan, ja tästä johtuen korkorahastoissa koettiin massiiviset tappiot.
  • Osakemarkkinoilla on erittäin kova ralli päällä, ennätykset paukkuvat tai ollaan lähellä huippuja (ei koske tosin Helsingin pörssiä). Osakkeiden kallistuminen nostaa korkosijoitusten houkuttelevuutta.
  • Euribor-koroissa ennakoidaan sitä, että piakkoin (tai jopa nyt) on huiput nähty. Tämä tarkoittaa sitä, että korkojen laskiessa korkorahastojen tuotot lähtevät "ylimääräiseen" nousuun. Toki lisäksi kuponkikorko tarjoaa jo kohtalaista tuottoa.

Laitoin juuri ylimääräiset 1500e + 1500e Seligsonin pitkän koron rahastoihin (Euro Obligaatio ja Euro Corporate Bond). Näihin menee myös joka kuukausi automaattisesti tonnin sijoitus. En usko että pitkiin aikoihin tulee parempaa saumaa sijoittaa näihin, joten nyt on pakko laittaa rahaa sisään rivakkaan tahtiin :)

1 kommentti:

  1. Laitoin tänään vielä toiset 1500 + 1500 euroa. Korkohuippu on lähellä ja nyt on oikea hetki. Rahoitin nämä myymällä pois Kojamon osakkeet. Kojamo ilmoitti että osinkoja ei ensi vuonna makseta, ja muutenkin taitaa heillä mennä bisnekset huonosti. Korkotaso tähänkin syynä.

    VastaaPoista