torstai 21. huhtikuuta 2011

Laiskan sijoittajan odotus on huoletonta

Rautaruukilta tuli tänään ulos varsin positiivinen tulos, ja markkinat reagoivat siihen vastaavasti. Nousua on juuri nyt päivänsisäisesti n. 6 %. Itse sijoitin Rautaruukkiin ensimmäisen kerran 2008 lopussa ja kaksi uusinta erää on hankittu viime vuodenvaihteen molemmin puolin.

RR:n osake on sahannut pitkälti paikallaan koko tämän pari vuotta, ja moni sijoittaja on ehtinyt tällä välin ostaa ja myydä, kun osake on vuorotellen näyttänyt joko halvalta tai toisaalta yhtiö noususuhdanteesta pudonneelta.

Itseäni asia ei ole ihmeemmin häirinnyt. Hyvin hajautetussa sijoitussalkussa on väkisinkin yrityksiä jotka jäävät muista jälkeen - ja toisinpäin! Olen reagoinut asiaan vain siten, että lisäsin omistuksia kun potentiaalisena pitämäni yhtiö oli myöhästynyt noususta. Ehkä odotus palkitaan viimein. Jos näin ei käy, en ole edelleenkään huolissani, sillä minulla on aikaa odottaa.

Metson osake edustaa sitten sitä toista ääripäätä. Ostin yhden erän 2009 keväällä ja nousua siitä on kertynyt jo n. 340 %. Huimasta noususta huolimatta Metso yllätti positiivisella tulosvaroituksella tällä viikolla, eli hyvä vire jatkuu yhä vain.

Edellisiin kahteen osakkeeseen liittyvistä täysin vastakkaisista kurssikehityksistä huolimatta en ota markkinoihin kantaa sen ihmeemmin, vaan jatkan edelleen passiivista omistamista ja aktiivisia lisäostoja tarvittaessa.

1 kommentti:

  1. Ei markkinoihin kannata ottaa kantaa, kun ei niitä voi voittaa kuin tuurilla.

    Sen takia itse mietin jokaisen oston yhteydessä lähinnä sitä, auttaako uusi sijoitus alentamaan salkun riskiä vai ei.

    VastaaPoista