Huomenna demokratiaa toteutetaan jälleen kun jokainen saa sijoittaa yhden äänen aatteensa edustajalle. Kansalaisena ja pitkäaikaissijoittajana olen luonnollisesti kiinnostunut politiikasta, ja erityisesti verotukseen liittyvät asiat liippaavat tämän blogin aihepiiriä.
Arvoisa lukija - mikä puolue sai sinun äänesi?
Liittyykö valintasi talouteen ja verotukseen ja sitä kautta sijoittamiseen liittyviin aihepiireihin? Vai ihan johonkin muuhun?
Ajattelin toteuttaa pienimuotoisen selvityksen siitä, minkälainen puoluekartta piirtyisi Suomeen Laiskan Sijoittajan lukijakunnassa - klikkaa oikealta suosikkisi, ole hyvä!
Oma valintani (varsinkin sijoittajan näkökulmasta) on yllätyksettömästi Kokoomus. Siitäkin huolimatta, että viime eduskuntavaaleissa Kokoomus lupaili veronkevennyksiä alle 1000 euron osingoille - ja tämä lupaus jäi lunastamatta. Tänäkin vuonna samanlaisesta on ollut puhetta, mutta se ei ole noussut kovin suureksi teemaksi. Tämän lisäksi Kokoomuksen verolinjassa säilytettäisiin pörssiyhtiöiden osinkotuloista 70 % veronalaisuus, kun muutamalla muulla puolueella se nousisi 100 %:iin. Tämä on merkittävä ero kotimaisen pörssiyhtiön (pien)omistajan kannalta. Saa nähdä miten tällä kertaa käy, jos Kokoomus hallitukseen edes pääsee. Huomennahan tuo alkaa selvitä!
Kyllä itseltänikin ääni tipahti ennakkoäänestyksessä kokoomukselle. Pääsyynä tähän oli nimenomaan talous ja verotus. Monessa asiassa olen kuitenkin erimieltä, kuten Suomen nato jäsenyydestä. Kokoomus oli kuitenkin kokonaisuudenkin kannalta paras vaihtoehto. Sellaista omaa ihannepuoluetta ei suomesta todellakaan löydy.
VastaaPoistaJoku muu, koska en kannata demokratiaa.
VastaaPoistaSinänä melko mielipuolista, että sijoitusblogin lukijat ovat äänestäneet peruSSuomalaisia noinkin paljon.
PeruSS-porukka kun haluaisi korkeampaa verotusta, enmemmin sääntelyä, lisää sensuuria ja puolueen kreationismiastekin on melko korkea.
Pitäisikö valtion suodattaa
Verot
Vihreille menee ääni. Mitä iloa on pitkäaikaissäästöistä, jos meillä ei ole paikkaa, jossa hyödyntää säästöjä? Kokoomus on isoista puolueista - persujen ohella - kaikista lyhytnäköisin.
VastaaPoistaTalous ja raha ei todellakaan ole maailman tärkeimpien asioiden joukossa.
Äänestävätkö piensijoittajatkin tosiaan rahanahneudessaan Kokoomusta näkemättä, mitä se tekee Suomelle?
VastaaPoistahttp://friends.murrur.fi/stuff/vaalit/index.html
VastaaPoistaHyviä mielipiteitä - ja politiikassa kaikilla on tietysti omansa.
VastaaPoistaVoi kun olisikin vaihtoehto, joka tarjoaisi pienpuolueiden moraalisen selkärangan ja perinteisten suurpuolueiden uskottavaa maailman- ja talouspolitiikkaa... :)
Hyvää vaali-iltaa kaikille!
Noniin, tulikin mielenkiintoinen tulos - verotuksen ja monen muunkin asian kannalta!
VastaaPoistaViikon pituisen kyselyn lopulliset tulokset:
VastaaPoistaKokoomus 46 %
Perussuomalaiset 18 %
SDP 6 %
Vihreät 6 %
RKP 5 %
Keskusta 4 %
Vasemmistoliitto 4 %
Kolme suurinta löytyi siis täältäkin :)
Korkeintaan 6 kk Suomessa työskentelevät ulkomaalaiset eivät maksa Suomen tuloveroa penniäkään! Siksi Suomessa on kymmeniä tuhansia ylimääräisiä työttömiä, koska heidän työnsä vie verottomasti työskentelevä vierastyöläinen, erityisesti rakennusalalla.
VastaaPoistaEuro valuuttana saattaa romahtaa lähivuosina Kreikan, Portugalin ja Italian ylivelkaantumisen vuoksi. Jo syksyllä 2010 on pakko tehdä jotain (esim. erottaa eurosta ongelmamaat) Espanjan joutuessa vuorostaan sijoittajien pörssikeinottelun uhriksi. Velkakriisi on vasta alkamassa, ei loppumassa. Suomi on jo nyt sijoittanut miljardeja euroja velkaantuneiden ulkomaiden tukemiseen. Hyvinvointivaltio lopulta romahtaa.
Kaksikielisyys maksaa Suomelle 1-4 miljardia euroa vuodessa.
Ruotsalaismielisyyteensä kaatuivat presidentit Relander ja Svinhufvud. - Veikko Heiskanen, kansanedustaja (ml), professori
lyyxem.freehostia.com/1930.htm
Vähävaraisten torpparien ja muonamiehien ponnistuksilla syntyi Luukkaan eli Luukin kansakoulu vuonna 1906. Jouluna 1907 C.G. Avellan teetti koulurakennuksen ympärille piikkilanka-aidan sekä karkotti kevätlukukauden alussa kouluun pyrkivät lapset pois.
http://suomenmaa.bravehost.com/
Lokakuun lopussa 1915 lähti suomalainen lähetystö Tukholmaan: senaattori Otto Stenroth, Samuli Sario, A. H. Saastamoinen ja Axel Lille. Aaro Pakaslahti kertoo tästä teoksessaan Suomen politiikka maailmansodassa. Ruotsin valtakunnanmarsalkka kreivi Douglas vaati Suomelta Pohjois-Suomea (Kemijoki rajaksi) ja tarjosi korvaukseksi "niin suuren osan Venäjän Karjalaa kuin se haluaisi".
Suomalaisten lähetystö ei kuitenkaan halunnut luovuttaa Pohjois-Suomea, mitä Ruotsi yritti anastaa vielä 1918.
lyyxem.freehostia.com/teljo.htm