perjantai 3. toukokuuta 2013

Markkinaennuste: Tie auki taivaaseen

Muutama viikko sitten ennakoin "perinteisen" kevätdipin saapumista osakemarkkinoilla. Pieni dippi tulikin, mutta sen jälkeen nousua on taas piisannut ympäri maailmaa. Onnistuin viimeisimmässä ja parissa edellisessä dipissä lisäilemään omistuksia melko mukavissa paikoissa. Parhaalta näyttävät tuottomielessä nimenomaan ulkomaiset osakepoiminnat:

- Deutsche Bank +34 %
- Goldman Sachs +19 %
- Hyundai Motor Co. +13 %
- Microsoft +13 %
- Volkswagen AG (pari viikkoa sitten hankittu) +10 %
 
Nyt alkaa näyttää siltä, että keskuspankit aikovat oikeasti elvyttää osakekurssit nousuun inflaation uhallakin - ja osakkeet ovat tunnetusti paras inflaatiosuoja. Mm. EKP:n ennakoidaan pitävän ohjauskoron lähellä nollaa aina 2018 vuoteen asti. Tämä tarkoittaa sitä, että elvytysnappi on pohjassa "as long as it takes".

Ennustan siis, että nousun (nimellinen) kasvu tulee olemaan yllättävän suurta 10 vuoden aikavälillä. Jossain vaiheessa ns. velkakuplan puhkeaminen on edessä tietyissä maissa, mutta näihän se on ollut aina historian saatossa - kuten viime aikoina parjatut Reinhart & Rogoff ovat mainiossa kirjassaan "This Time is Different" todenneet.

Ensi viikon maanantaina teen jo toisen kerran putkeen ETF-sijoituksia automaattisesti ja ilman merkintäpalkkiota. Nordnetin ansiosta osa sijoitustoiminnastani on nyt automatisoitu, joka vähentää virheitä yli- tai ali-innokkuudesta. Ihan hyvää salkkupolitiikkaa ainakin omalta osaltani, eipähän tule käytettyä liikaa aikaa sijoitusten miettimiseen.

Näillä mietteillä viikonlopun viettoon!

1 kommentti:

  1. Valitettavasti nyt todellakin näyttää siltä, että rahanpainaminen tulee jatkumaan hamaan tappiin saakka eli siihen asti kunnes homma räjähtää käsiin kuten aina ennenkin maailmanhistoriassa. Sulaa hulluutta siis edessä vielä lähivuodet ennen kuin on pakko järkiintyä. Ensin tosin mennään lyhyeksi ajaksi deflaatioon ja sitten "painokoneet" vasta alkavat "laulamaan".

    VastaaPoista