keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Salkun merkkipäivä - 100K euroa rikki!

Nyt kävi niin, että salkun arvo saavutti 100000 euroa! Kuusinumeroisille lukemille siirtyminen on mielestäni maininnan arvoinen merkkipaalu salkulle, ja ansaitsee oman merkintänsä.

Kun aloitin sijoittamisuraani, tein sijoitussuunnitelman, jossa lopputavoitteena oli miljoonan euron sijoitusomaisuus ja tätä varten laskettu suunnitelma 600 euroa / kk sijoitustahdilla ja 10% tuotto-odotuksella. Tällä tahdilla sata tuhatta olisi tullut vastaan vuonna 2016.

Kun salkun arvo nousi suunniteltua nopeammin ja saavutti vuoden 2011 alussa 50000 euroa, asetin tavoitteeksi että 100K euroa menee rikki vuoden 2013 loppuun mennessä. Nyt sekin tavoite on siis saavutettu hieman etuajassa.

Miten tähän on sitten päädytty? Salkun kehitys on ollut kiinni sekä sijoitetusta pääomasta että kuinkurssinoususta, painottuen kuitenkin ensin mainittuun. Olenkin yksinkertaisesti saanut sijoitettua huomattavasti enemmän kuin arvioin alunperin. Sijoitustahti on ollut suurinpiirtein tuhat euroa kuussa, joskus jopa enemmän. Tähän on auttanut säästeliäs elämäntapa ja noussut ansiotaso alkutilanteeseen nähden.

Teen tarkemman katsauksen salkun sisältöön aina kvartaalittain, mutta tässä vaiheessa voin avata hieman sitä, mitä merkkipaalun saavuttanut salkku on syönyt (hankintahinnat suluissa):

- Suorat osakesijoitukset OMXH: 38579e (31855e)
- Suorat osakesijoitukset US & Xetra: 9663e (7632e)
- Kehittyneet markkinat (DXET, IJS): 17084e (13191e)
- Kehittyvät markkinat (DBX1, DX2Z, OP-Afrikka): 14850e (13748e)
- Cleantech (PZD): 8049e (7388e)
- Korkosijoitukset (DXSU, Seligson Euro Obl. & Corp. Bond): 11860e (hankintahinta 10987e)

Eli hieman reilu 100K euroa koostuu tällä hetkellä 84801 euron sijoitetusta pääomasta ja 15284 euron voitosta. Jatkossa luonnollisesti toivon kurssinousun tuottaman osuuden absoluuttista sekä suhteellista kasvua, mutta jatkan myös pääoman sijoittamista entiseen malliin.

Nyt sitten seuraavaksi tähtäimeen 200K, ja vähän myöhemmin 500K! :) Päivitettyä suunnitelmaa näihin liittyen teen sitten myöhemmin, nyt otan sadan tonnin kunniaksi pienen viskin, jätetään sampanjat sitten seuraaville etapeille...

12 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon!

  Suunnitelmallisuus ja kurinalaisuus on todistettavasti siis kannattanut.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon ja tervetuloa meidän kuusinumeroisten salkunpyörittäjien kerhoon!

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! Seuraava suuri tavoite kannattaa asettaa miljoonaan Euroon :D

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon, hieno saavutus!

  VastaaPoista
 5. Todella hieno saavutus! Onnittelut.

  VastaaPoista
 6. Onnea! Toisaalta liekö markkinat suuttuneet merkkipäivästäsi kun noin innostuivat laskuun ;)

  Oletko muuten aivan varma, että viitsit odotella sijoitusvarallisuutesi karttumista miljoonaan asti? Olen itse laskeskellut, että taloudelliseen riippumattomuun riittää huomattavasti pienempi summa ja tulen todennäköisesti itse siirtymään nautiskelupuolelle huomattavasti ennen miljonäärikerhoa.

  VastaaPoista
 7. Onnea!!!

  Kiva blogi sinulla, kiitos siitä.

  VastaaPoista
 8. Kiitos onnitteluista!

  Ja markkinat tosiaan taisivat tänään kostaa saman tien juhlintani :) No lisäsijoituksia kehiin sitten jos lasku jatkuu, eihän siinä muu auta...

  Vastaus "Kuinka Rikastua" esittämään kysymykseen: Varmasti asteittainen siirtyminen nautiskelupuolelle tapahtuu ennen miljoonan euron sijoitusomaisuutta, sillä vähempikin riittää kuten sanoit. Mutta pitäähän sitä olla tavoitteita! Aika näyttää.

  VastaaPoista
 9. Onnea Laiskalle! Perästä tullaan, sitten varsinkin kun töihin pääsee. :)

  Avaatko suunnitelmiasi joskus, että aiotko muuttaa allokaatiota turvallisempaan suuntaan, ts. vähentää osakepainoa?

  VastaaPoista
 10. Onnittelut myös täältä suunnalta! Todella hieno saavutus. =)

  VastaaPoista
 11. Lääkäri: Kiitos ja tervetuloa! :)

  Kysymykseesi liittyen, tavoiteallokaatiossani on suunnitteilla 20 % korkopositio. Tällä hetkellä korkojen osuus on n. 10 %. Näillä näkymin nostan korkojen osuuden siis viidennekseen salkusta, mutta tähän menee muutama vuosi (korkosijoitukset eivät ole kaikkein houkuttelevimpia juuri nyt).

  Jos varallisuus alkaa oikein tosissaan karttumaan, niin allokaatiossa voi vielä tapahtua muutoksia. Mutta tällä hetkellä pidän keskipitkällä aikavälillä tuota 20 % korko-osuutta riittävänä (loput siis osakkeissa).

  VastaaPoista