sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Kesä alkoi, volatiliteettia taas tarjolla

Edellisten vuosien kesät ovat tarjonneet hurjaa volatiliteettia osakemarkkinoilla. Tänä vuonna on tultu alkuvuosi vahvasti ylöspäin, mutta ihan viime aikoina on päästy taas hieman draaman (ja kesähelteen) makuun.

Tällä kertaa syynä ei ole eurokriisi vaan kaksi muuta kehittynyttä markkinaa: USA ja Japani. Japanissa on alettu epäillä elvytyspolitiikan toimivuutta ja jenkeissä taas sen loppumista. Varsinkin jälkimmäinen on hieman huvittava skenaario. Taloudella menee sen verraan hyvin USA:ssa, että elvyttämisen lopettamisesta puhutaan, joka puolestaan hermostuttaa markkinoita.

Näiden ja muiden syiden vuoksi luulen että tämäkin kesä tulee tarjoamaan volatiliteettiä ja sitä myötä hyviä oston paikkoja. Itselläni on seuraavaksi mielessä lisäsijoitus johonkin seuraavista, riippuen hieman markkinatilanteesta ja kassasta:

- Goldman Sachs
- Deutsche Bank
- DXSU (Kehittyvien markkinoiden valtionlaina -ETF)
- PZD (Cleantech -ETF)

1 kommentti:

  1. Eiköhän tästä jonkinlainen korjausliike saada. Pieniä merkkejä nähtävissä markkinoilla, että joko FED on jo vähentänyt lainojen ostojaan tai nyt otetaan mittaa keskuspankista. Korot ovat nimittäin pikkuhiljaa alkaneet nousta. Ei tosin vielä mitenkään hälyttävästi, mutta kuitenkin.

    Mikäli lainat halventuvat (korot nousevat) paljon niin se onkin sitten Game over ja 2008-2009 nähdään uudestaan. En usko varsinaisesti tähän, mutta se on se äärimmäinen mahdollisuus joka on pakko ottaa huomioon. Todennäköisemmin tämä kehitys tosin nähdään Euroopassa, koska purkkalassa pankit ovat alaskirjaneet tappioitaan toisin kuin Eurostoliitossa.

    Elämme mielenkiintoisia aikoja, jälleen kerran. Koska en osaa ennustaa tulevaa kehitystä niin ostan osakkeita mikäli niitä saa lähitulevaisuudessa sopivaan hintaan.

    VastaaPoista