torstai 13. kesäkuuta 2013

Markkinat laskussa pt. 2, lisäostoja jatkettu

Markkinat kyykkäävät tällä hetkellä oikein kunnolla. Tämä johtuu siitä, että keskuspankit ovat alkaneet osoittaa merkkejä elvytyksen vähentämisestä. On itsestään selvää että näin pitääkin tapahtua jossain vaiheessa. Tässä mielessä markkinoiden panikointi tuntuu hieman ylimitoitetulta. Toisaalta vuoden alussa on tultu ylöspäin suurella kulmakertoimella, joka ei toki myöskään voi jatkua loputtomiin.

Suurin dippi on tapahtunut kehittyvillä markkinoilla, jotka ovat tänään vuoden pohjalukemissa. Korkotasojen nousu ja elvytyksen kiristäminen on saanut sijoittajat vähentämään riskejään kehittyvillä markkinoilla ja tämä näkyy osakemarkkinoiden lisäksi myös kehittyvillä korko- ja valuuttamarkkinoilla.

Kun kehittyvät markkinat ovat muutenkin alisuoriutuneet koko finanssikriisin jälkeisenä aikana, päätin tehdä tänään lisäoston MSCI Emerging Markets -indeksiin (DBX1 -ETF). Seuraavaksi tähtäimessä on mahdolliset lisäostot frontier-markkinoiden indeksiin (DX2Z) tai kehittyvien markkinoiden valtionlainoihin (DXSU).

Markkinat saavat minun puolestani jatkaa laskuaan. En ole lähiaikoina myymässä, joten laskumarkkinat ovat omasta näkökulmastani parantunut ostotilaisuus. Lupaan pitää tämän mielessä vaikka tulisi suurikin kurssipudotus :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti