maanantai 15. heinäkuuta 2013

Osto: PZD

Kesälomarahat tulivat tänään tilille, joka olikin hyvä syy laittaa ne samantien kiertoon :)

Tänä kesänä olen nauttinut muiden suomalaisten mukana mahtavasta suvisäästä ja ihaillut kaunista luontoa sekä mökiltä että kaupungista käsin. Puhdas luontomaisema onkin hyvä aasinsilta tänään tekemääni sijoitukseen: ostin reilun erän PowerShares Cleantech Portfolio -ETF:ää (tikkeri PZD). PZD sijoittaa laajalle skaalalle eri cleantech-sektorin yrityksiin ja on kulurakenteeltaan kohtuullinen (TER 0,74 %), varsinkin ottaen huomioon sen aktiivista salkunhoitoa muistuttavan portfoliorakenteen. Alkuperäinen sijoitusajatus PZD:hen liittyen vuodelta 2011 löytyy tästä.

PZD on tyypillisesti ollut korkean betan sijoitus, eli se heiluu ylös ja alas muuta osakemarkkinaa voimakkaammin. Puhtaan energian alueelle vaikuttaa myös politiikka, ja välillä PZD:ssä onkin ollut erityisen hyviä ostonpaikkoja. Alla olevasta kuviosta näkyy PZD:n (sininen viiva) ja S&P 500 -indeksin (punainen viiva) välinen suhde viimeisen reilun viiden vuoden ajalta. Tällä hetkellä PZD on vaihteeksi tappiolla S&P 500:aan nähden, joten käytin nyt tilaisuuden lisäostoon.


Olen asettanut PZD:n osuuden tavoiteallokaatiossani kymmeneen prosenttiin ja tämän päiväinen sijoitus nostaa sen lähelle tätä. Seuraava lisäosto ei liene tulossa ihan lähiaikoina, ellei cleantech-markkina jostain syystä tarjoa vielä parempia ostopaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti