lauantai 26. lokakuuta 2013

KTR perustaa rahaston - count me in!

Kanssabloggari Pasi Havia eli "Kohti taloudellista riippumattomuutta" pääsi vihdoin toteuttamaan haaveensa - jo pidemmän aikaa tuloillaan olleen rahaston (kts. KTR:n merkintä).

Rahasto tulee sijoittumaan Helsinki Capital Partnersin valikoimaan ja noudattaa KTR:n kvantitatiivista osakevalintastrategiaa. Tässä pari poimintaa todennäköisistä spekseistä:

- Rahaston minimimerkintä on 10000 euroa
- Sijoitukset voi tehdä kvartaaleittain
- Hallinnointipalkkio 1 % + tuottosidonnainen palkkio 10 % indeksin ylittävästä tuotosta

Monelle piensijoittajalle rahastoon sijoittaminen tulee olemaan haastavaa johtuen suurehkosta minimimerkinnästä. Ajallinen hajautus tai kuukausisijoittaminen ei tule myöskään kyseeseen ilman suuria pääomia. Ymmärrettäviä juttuja siitä näkökulmasta, että HCP on pieni toimija, ja keskitetyt, vähän suuremmat kertasijoitukset toimivat pienemmällä vaivalla.

Rahaston etuna on mm. kulurakenne osakesijoittamiseen nähden, sillä rahaston ei tarvitse maksaa pääomaveroja voitoistaan, jotka pidetään rahaston sisällä. Tällöin KTR:n pyörittämä strategia - jossa on tasaisin väliajoin ostoja ja myyntejä - onnistuu pienemmin kuluin kuin yksityissijoittajalla, vaikka rahaston palkkiot otettaisiinkin huomioon.

Itse ajattelin sijoittaa rahastoon minimimerkinnän eli 10000 euroa, kunhan mahdollisuus joskus ensi vuoden puolella aukeaa. 10000 on iso raha, mutta pystynen sen verran laittamaan sivuun nyt kun asia on tiedossa etukäteen. En tule tekemään sijoitusta pelkästä mielenkiinnosta (kyllä, siitäkin!), mutta myös ihan taloudellisin perustein. Jonkinlaista näyttöä KTR:llä jo on, ja varmasti hän tulee panostamaan rahaston pyörittämiseen keskimääräistä salkunhoitajaa enemmän. Lisäksi, jos sijoitus rahastoon ei osoittaudu täysin onnistuneeksi, niin se jää kuitenkin reilusti alle 10%:iin salkun arvosta.

Oma sijoitusfilosofiani ei ole juuri aktiivista rahastosijoittamista suosinut. Tässä tapauksessa olen valmis tekemään poikkeuksen. Toivotan KTR:lle tsemppiä ja menestystä tulevan rahaston pyörittämisessä!

2 kommenttia:

 1. Nöyrin kiitos kauniista sanoista! Lupaan pitää rahoistasi yhtä hyvää huolta kuin omistani (helppo lupaus, kun siirrän omat varani myös rahastoon ;).

  Samalla tämä muuten myös osoittaa millainen voima blogeilla on nykypäivänä. En usko, että tähän pisteeseen olisi päästy ilman blogia. Joukossa on voimaa! Erityisesti ilahduttaa myös huomata kuinka muut tukevat saavutusta. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiinnostus on täälläkin korkealla. Joskus on kai hyväksyttävä että toiset ovat perehtyneempiä salkunhoitoon kuin itse on.
  Kulut tulevat ratkaisemaan.
  KTR on tehnyt suomalaisen sijoittamisen historiaa jo nyt. Tuotot tietysti näyttää vasta historia.

  VastaaPoista