sunnuntai 26. tammikuuta 2014

DBX1 takaisin ETF-kk sijoituksiin

Viime vuoden marraskuussa pistin ETF-kuukausisijoitukset jäihin DBX1 (Emerging markets-indeksi) ja DXET (EURO STOXX 50-ideksi) osalta. Ajatuksena oli se, että markkinat ovat nousseet pitkään ja voimakkaasti, ja astun syrjään ostorintamalta joksikin aikaa. Yrityksenä on siis jonkinlainen markkina-ajoitus, vaikka tämä ei tunnetusti olekaan kovin helppoa.

Sen jälkeen kun laitoin DBX1:n ja DXET:n kuukausisijoitukset tauolle, on markkinanousu alkanut hieman yskiä. DXET on lähes täsmälleen samoissa lukemissa kuin edellinen kuukausisijoitukseni viime vuoden marraskuussa, mutta DBX1 on toisaalta dipannut näistä lukemista jo -10%.

Koska kuukausisijoitusten (ja muidenkin sijoitusten) tauolle jättämisen logiikka oli markkinanousun loppumisen odottelu, niin ainakin DBX1:sen osalta tämä kriteeri alkaa täyttyä. Itse asiassa oma arvioni on se, että kehittyvät markkinat yskähtelevät jatkossakin, kun taas Euroopan elpyminen jatkuu tuskallisen hitaasti mutta varmasti (EKP pitänee tästä huolen).

Tästä syystä laitoin DBX1:sen takaisin Nordnetin "ilmaisiin" kuukausisijoituksiin. Ensi kuun alusta lähtien kuukausisijoitukseni menevät suurinpiirtein 50/50 DBX1:seen ja DXSU:hun, yhteensä 600 euron arvosta. Tämä takaa sen, että olen mukana ostamassa aleneviin hintoihin sekä kehittyvien markkinoiden osakkeita (DBX1), että korkoja (DXSU).

Muutoin enemmät sijoitukset ovat yhä tauolla. Kuten olen aiemmin pohtinut, tänä vuonna harkinnassa on sijoitus HCP Quant -rahastoon vähän myöhemmin, tämäkin riippuen markkinatilanteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti