torstai 1. toukokuuta 2014

OMXH Osinkokevät 2014

Tässä vaiheessa kevättä ovat Suomi-salkun osingot jo pääosin irronneet ja useimmat myös kilahtaneet tilille. Viimeinen osinkoilmoitus tuli Nokialta, joka Microsoft-kaupan siivittämänä maksaa heinäkuussa yhteensä 0,37 euroa osinkoa per osake. Itselläni on Nokiaa sen verran salkussa, että pelkästään niistä tulee reilut 300 euroa osinkoja, mikä oli ihan mukava yllätys.

Viime vuonna Suomi-salkustani irtosi osinkoja lopulta n. 1400 euron edestä (brutto). Tänä vuonna vastaava summa on 1514 euroa. Suurimmat osingot salkusta äsken mainitun Nokian lisäksi tippuivat Fortumilta (192 euroa), Nordea Bankilta (189 euroa) ja Spondalta (166 euroa). Kevään osinkopotti näyttää 4,3 %:in osinkotuottoa salkun markkina-arvolle, ja jopa 6,1 % tuottoa hankintahintoihin nähden.

Osinkotuotto on mielestäni varsin hyvä ja osoittaa sen, että hyvin hajautettu Suomi-salkku on kilpailukykyinen sijoitus pitkällä aikavälillä. Lisäksi se, että osinkosumma kasvoi viimevuodesta absoluuttisin numeroin, on positiivinen asia. Tein nimittäin tämän vuoden helmikuussa merkittävän määrän myyntejä, kun salkusta poistuivat Stockmann, Capman, Kesko, Oriola-KD ja Valmet. Viimeeksi mainittu olisi tosin kannattanut jättää, mutta ennustaminen on tunnetusti vaikeaa/mahdotonta. Kokonaisuutena olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että Suomi-salkun siivouksesta huolimatta osinkosummat nousivat.

Muita osinkoja tippuu vuoden mittaan tasaisemmin mm. jenkkiosakkeista ja joistakin ETF:istä, mutta näiden tarkastelu on hyvä jättää vuoden loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti