maanantai 16. kesäkuuta 2014

Myynti: Deutsche Bank

Myin tänään Deutsche Bankin osakkeet, sekä arvo-osuustililleni tulleet merkintäoikeudet. Myynti tapahtui pääomantarpeesta, sekä pettymyksestä Deutsche Bankin suoriutumiseen.

Ostin Deutsche Bankia noin kaksi vuotta sitten (kts. merkintä) melko suurin odotuksin. Ajatuksissa oli hyötyä eurokriisin runtelemasta suurpankista, ja sijoitus oli ns. turnaround-veikkaus. Sittemmin kurssi välillä kävi korkeammalla, mutta viime aikoina kurssi on palautunut lähelle kahden vuoden takaisia lukemia. Lisäksi DB julkaisi juuri osakeannin lisäpääoman keräämiseksi, joka kertoo osaltaan huonosta tilanteesta. Odottamaani käännettä ei siis tapahtunut, vaan DB:n alisuoriutuminen jatkuu.

Myin siis sekä DB:n osakkeet että merkintäoikeudet - yhteensä reilun kahden tuhannen euron edestä. Jäin tästä sijoituksesta suurinpiirtein nollille. Toki pienet osingot tuli kuitattua parin vuoden aikana.

Mihin rahaa sitten tarvitaan? Edellisessä merkinnässä tämän paljastikin. Eli aion tehdä sijoituksen tässä kuussa HCP Quant -rahastoon, joka avautuu nyt ensimmäisen kerran sijoituksille. Minimimerkintä on 5000 euroa, ja tästä osan sain siis myymällä DB:t. Uskon, että HCP Quantin pien- ja keskisuuriin yrityksiin keskittyvä strategia voi kepittää Deutsche Bankin rajalliset kasvumahdollisuudet tulevaisuudessa. Tämän tietysti vain aika näyttää. Kirjoittelen vielä erillisen merkinnän odotuksistani HCP Quantille, kunhan saan merkinnän tehtyä.

2 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen ja antoisa blogi. Olisin tiedustellut, että onko sinulla kokemusta binäärioptiokaupankäynnistä. Siitä on jonkin verran juttua keskustelupalstoilla ollut nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ville!

   Ei ole kokemusta binäärioptiosta, mutta tiedän mistä on kyse. Mukavan simppeli tuote. Itselleni ovat hieman liian spekulatiivisia, aikajänteeni kun on muutama vuosi - loppuelämä :)

   Poista