perjantai 18. joulukuuta 2015

Lisäosto: Outotec

Tein tänään lisäoston Outoteciin kuten edellisessä postauksessa suunnittelin. En malttanut odottaa hinnan putoamista alle kolmeen euroon, vaan tämän päivän erä toteutui hintaan 3,39 euroa. Ensimmäinen osto tapahtui hintaan 3,8 euroa. Kumpikaan ostos ei ole kovin kaukana Outotecin finanssikriisin aikaisista pohjahinnoista, ja esimerkiksi viiden vuoden aikajänteellä tämän päivän ostos näyttää todella halvalta.

Toinen puoli asiasta on toki se, että Outotecin bisnes (mineraali- ja metallituotannon prosessit ja palvelut) yskii maailmanlaajuisen raaka-ainelaman takia. Itse näen tämän kuitenkin oston paikkana. Jos joku hetki on tulla uutena omistajana mukaan, niin tämä! Aika näyttää olinko oikeassa. Useinmiten sijoitusmaailmassa kärsivällisyys palkitaan, ainakin keskimäärin :)

6 kommenttia:

 1. Aika samoilla kriteereillä otin tänään SSAB:tä... 1,93 ja 1,89 hintoihin erät (OP:n kuluttomat).

  VastaaPoista
 2. Roskaa ei kannata ostaa edes halvalla.

  VastaaPoista
 3. Mitenkä niin roskaa ? Pulju ei edes tee tappiota...ennemmin tätä kuin Outokumpua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Negatiivinen vapaa kassavirta jo vuodesta 2011 lähtien.

   Poista
 4. Mustavalkoiset näkemykset kuten "roskaa" tai "laatuyhtiö" voivat olla ihan hyödyllisiä, jos ne auttavat tekemään oikeita sijoituspäätöksiä. Itse en osaa näin mustavalkoisesti maailmaa nähdä, vaan yritysten ja toimialojen tilanteet, arvopaperien hinnat ja oma riskinsietokyky vaikuttavat päätöksiin.

  Voisikin olettaa, että jos joku kykenee erottelemaan "roskat" ja "ei-roskat" edes melko systemaattisesti toisistaan, on kyseessä varsin varakas sijoittaja? :) Sikäli jos tässä nyt roskalla viitataan huonoon tulevaisuuden tuottoon tämän päivän hinnoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin, laitetaan tähän pienenä hämmennyksenä/muistutuksena että erään kansallisesti kuuluisan analyytikon mukaan Outotec on "laatuyhtiö" :)

   http://www.nordnetblogi.fi/osto-ohjelma-kayntiin-outotecissa-kuuden-euron-asemalla/01/11/2013/

   Poista